Masurile luate dupa Balul de la Karpen


Dupa ce filmul de la Balul CT NV Karpen Bacau a circulat pe toate site-urile , Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a anuntat ce masuri s-au luat cu privire la acest moment. Ei au declarat din start ca nu agreeaza acest tip de comportament.

„Din start vreau sa specific ca Inspectoratul Scolar Judetean Bacau nu agreeaza acest tip de comportament. Noi avem o comunicare facuta de conducerea unitatii de invatamant dupa evenimentul respectiv. Deja , duminica 11 decembrie 2011 a avut loc sedinta cu parintii la scoala si s-au luat niste masuri in ceea ce priveste 2 eleve, concurenta cu numarul 3 si cu numarul 9 , cele 2 organizand momentele respective. Ele deocamdata au fost mustrate , urmand ca la sfarsitul semestrului sa se stabileasca in Consiliul profesoral care va fi nota lor la purtare. Conducerea unitatii de invatamant a demarat deja procedura de cercetare vis-a-vis de gradul de vinovatie a celor care au organizat aceasta activitate; este vorba de comitetul de organizare al Balului Bobocilor de la CT NV Karpen Bacau.” a declarat Teodora Craus , inspector scolar judetean adjunct Bacau

Colegiul T.C. N.V. Karpen a dat un comunicat de presa. Profesorii s-au spalat pe maini de orice responsabilitate sau vina. Cele 2 eleve au facut momentul din propria initiativa in timpul spectacolului. A pornit muzica , s-au dezbracat si au dansat…fara ca nimeni sa stie ce fac.

COMUNICAT DE PRESA C.T.C.  N.V. Karpen

                 Referitor la programul artistic din cadrul ”Balului Bobocilor Karpen 2011” (desfășurat la Club Kremlin pe 8.12.2011, începând cu ora 18), menționăm următoarele: toate momentele acestui spectacol au fost atent vizionate și monitorizate de comisia de organizare.

Menționăm că momentul aflat în atenția presei s-a dorit a fi o probă – surpriză pregătită și prezentată de concurente cu scopul de a evidenția originalitatea și creativitatea lor în cadrul probei ”Impresia artistică”. Deși profesorii organizatori au stabilit împreună cu concurentele limitele între care se poate desfășura acest moment, atrăgând atenția asupra decenței și bunului simț, pe care celelalte concurente le-au respectat, două dintre acestea nu s-au conformat în următorul sens:

–          concurenta cu nr. 3 trebuia să prezinte ”o scenetă umoristică” dar din proprie inițiativă în timpul spectacolului a schimbat momentul artistic într-un dans neadecvat;

–           concurenta cu nr. 9 trebuia să prezinte un dans în costum de crăciuniță dar la sfârșitul dansului a avut inițiativa nefericită de a renunța la pelerină .

În zilele următoare balului, concurentele în cauză au fost mustrate de către organizatori și diriginți atât în fața clasei, cât și duminică, 11.12.2011, în ședința cu părinții, urmând să fie sancționate în ședința Consiliul Profesoral de la finalul semestrului cu mustrare scrisă însoțită de scăderea notei la purtare.

De asemenea Consiliul de Administrație al unității a hotărât constituirea unei comisii de cercetare care să analizeze responsabilitatea și gradul de vinovăție al organizatorilor în producerea acestui incident.

 

DIRECTOR,

PROF. EMANOIL REMUS CAZACU

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Individa cu nr.3 s-a transferat la Pedagogic intre timp si a ramas aceeasi eleva sfidatoare la adresa profesorilor.Ba mai mult!A luat si Bac-ul cu note „onorabile”.Cu siguranta copiind ca altfel nu era capabila.

  2. se uita cineva la TV? videoclipurile muzicale le vede cineva? emisiunile de seara de la Antena1, sau cele de dimineata???? sau emisiunile de dupa amiaza de la acelasi post TV? sau KanalD??? alea ar trebui interzise din perspectiva celor care se inflameaza legat de un spectacol artistic!!!!!!!!! sau mai bine sa se imbrace toata lumea cu un sac din cap pina in picioare!!!! eu zic sa va ganditi care e societatea in care se traieste azi, ce fac adolescentii din ziua de azi, ce faceti voi, cei care blamati, si apoi sa discutati!!!!!! nu de alta, dar pareti ipocriti!!!!!

  3. Hai ca e prea tare…nu stia nimeni ce fac cele 2 eleve. Ce oameni doar sa nu iasa ei rau..cat pot fi de perversi. Adica le a trecut lor princap sa se dezbrace,muzica fiind pregatita..scaun..si nimeni nu avea habar. Mai mult s au facuy de ras cu acest comunicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.