Masuri anti-frauda la Bac

0

Dupa ce Inspectoratul Scolar Bacau a renuntat la centrele de examinare de la Sascut si Podu Turcului , intrucat anul trecut au fost probleme , acum vor sa continue masurile anti-frauda prin montarea de camere video si pedepsire crunta a celor care incearca sa fraudeze la examen.

Se vor monta camere video in salile in care se vor desfasura probele scrise. “Avem obligatia prin metodologie sa monitorizam video Concursul de Titularizare. Am decis ca, daca tot vom face aceasta investitie, sa le folosim si la bacalaureat. Ne-am gindit la costuri minime, asa ca vom apela la solutia camerelor web, cu rezolutie foarte buna, conectate la calculatoarele existente deja in unitatile de invatamint. Aceasta masura de a pune camere de luat vederi in salile de examen vreau sa fie corect inteleasa.Nu dorim sa cream o presiune suplimentara asupra absolventilor, ci, dimpotriva, sa cream o garantie a organizarii corecte. Principala responsabilitate in acest examen va fi pe umerii profesorilor supraveghetori care au dat dovada si in cursul anilor trecuti de profesionalism si spirit civic, in marea lor majoritate. Dar daca, din pacate, in sistem si in rindul absolventilor mai exista persoane care considera ca un examen poate fi luat «si asa», eu ma vad obligat institutional sa reactionez si in acest mod”, a mai spus inspectorul general Florin Lazar.

Tentativa de furt se va pedepsi drastic

Cei ce vor fi prinsi incercand sa fure nu vor mai avea posibilitatea sa se inscrie din nou in examen decit dupa doua sesiuni.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.