Mass-media, obligate să declare sursele de finanţare

0

Mijloacele de comunicare în masă vor fi obligate să declare public sursa de finanţare şi structura acţionariatului, această prevedere fiind trecută în Constituţia revizuită. Mai precis, parlamentarii din comisia pentru revizuirea legii fundametale au modificat articolul 30, alineatul 5, la propunerea Forumului Constituţional.

„Mijloacele de comunicare în masă au obligaţia de a declara public sursele finanţării şi structra acţionariatului. Procedura declarării se stabileşte prin lege”, se arată în amendamentul Forumului, adoptat de parlamentari cu majoritate de voturi, potrivit Gandul.info. Mai mult, actuala Constituţie prevede doar că legea poate impune declararea surselor de finanţare de către mijloacele de informare în masă.

„Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării”. Totodată, la articolul 30, alineatul 4, termenul de „publicaţie” a fost înlocuit cu „mijloc de comunicare în masă”. „Niciun mijloc de comunicare în masă nu poate fi suprimat”, se arată în noua Constituţie.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.