Masinile de politie cu radar vor trebui presemnalizate cu un panou afisat cu 500-1.000 de metri inainte, pe sensul de mers

Proiectul de lege privind modificarea codului rutier a fost adoptati joi, 5 iulie, in Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala. Daca presedintele Romaniei il va promulga, masinile de politie cu radar vor trebui presemnalizate cu un panou afisat cu 500-1.000 de metri inainte, pe sensul de mers.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a primit deja votul Senatului, desi Guvernul a anuntat ca nu il sustine. In plenul Camerei Deputatilor, proiectul a primit 226 voturi „pentru”, 26 de voturi „contra” si cinci abtineri.

Proiectul a fost initiat de parlamentari PNL, deputatii liberali votand, de altfel, alaturi de cei de la PSD, ALDE, UDMR, PMP si minoritati. Voturile impotriva au venit, aproape in totalitate, de la deputatii USR.

Potrivit modificarilor, „masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500-1.000 de metri inainte pe sensul de mers”.

De asemenea, panoul care atentioneaza existenta unui radar se monteaza de catre administratorul drumului, la solicitarea politistului.

Pe langa faptul ca masinile de politie trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane, potrivit unei completari aduse amendamentului, acestea trebuie sa fie pozitionate vizibil.

Tot comisiile au decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de masina de politie.

Proiectul de lege a fost initiat de catre deputatul PNL Florin Roman, iar cu propuneri de modificari au contribuit si parlamentari ai PSD si UDMR.

Sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here