Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise

Masinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise in Romania. Propunerea apartine unui deputat PSD care considera ca aceste autoturisme sunt un real pericol in trafic.

Gabriel Petrea, deputat PSD, invoca doua motive pentru aceasta masura: mai multe mesaje primite de la cetateni si faptul ca masinile cu volanul pe partea dreapta reprezinta un adevarat pericol in trafic.

„Este o propunere foarte buna, deoarece nu te poti asigura in depasiri, iar vizibilitatea este foarte redusa in orice situatie”, spune un tanar.

„Ar fi o idee buna. Sunt obisnuiti pe un alt stil de condus si alte reguli de prioritate”, considera un alt sofer.

Un al treilea este insa de alta parere: „E o aberatie. Din punctul meu de vedere, masinile sunt OK. E vorba de putin mai multa atentie din partea conducatorilor si atata tot”.

Specialistii sunt de acord ca masinile pot fi foarte periculoase.

„Partea stanga, tot ce inseamna partea stanga a lui (a soferului – n.r.) nu este dezvoltata ca si reflex, reactie, schimbul de treapta de viteza, actionarea franei de mana, partea de semnalizari, tot ceea ce inseamna joystickurile din spatele volanului, cel de semnale, cel de lumini”, explica Sorin Ene, pilot profesionist.
Dupa eliminarea taxei auto in 2017 tot mai multi romani si-au cumparat masini cu volan pe dreapta. Daca in 2016 au fost inmatriculate putin peste 6.000 de masini, anul trecut peste 25.000 de astfel de vehicule si-au facut loc in traficul de la noi din tara. Asta deoarece masinile care au volanul pe partea dreapta sunt mult mai ieftine.

Sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here