Marți, 13 octombrie – Ziua Porților Deschise la ISU Bacău. Pompierii își etalează tehnica de intervenție

0

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie este desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Totodată, începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivel național se organizează Ziua Informării Preventive. Astfel, ziua de 13 octombrie are, anul acesta, o dublă semnificaţie.

logo1În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va organiza, în data de 13 octombrie 2015, începând cu ora 11.00 – Ziua „Porţilor Deschise”. Copii din mai multe unităţi de învăţământ îşi vor îmbogăţi cunoştinţele cu foarte multe informaţii, atât despre tipurile de risc identificate pe teritoriul judeţului Bacău, cunoaşterea modului de apelare 112, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă: incendiu, cutremur, inundaţie, elemente de muniţii neexplodate din timpul conflictelor militare, cât şi despre tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului.

De asemenea, în vederea asigurării unei abordări uniforme şi eficiente, la nivelul autorităţilor publice locale şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă se vor organiza şi desfăşura acţiuni locale de informare preventivă, în vederea diseminării informaţiilor preventive la cât mai multe persoane (adulţi, tineri, copii), precum și lecții de informare preventivă în mai multe unităţi de învăţământ.

Activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea populației asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%,  mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis -13% .

*Sursă: Comunicat ISUJ Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.