Marko Attila, arestat preventiv în lipsă. Fostul deputat este acuzat de 3 infracțiuni de abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor ANRP


Înalta Curte de Casație și Justiției a decis, miercuri, arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, a fostului deputat Marko Attila, acuzat în dosarul ANRP de trei infracțiuni de abuz în serviciu. 

Instanța Supremă a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă în lipsă a lui Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului — Departamentul pentru relații interetnice la data comiterii faptelor. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. La mijlocul lui aprilie, Camera Deputaților lua act de demisia lui Marko Attila din Parlament. Attila a fost ales deputat într-un colegiu uninominal din județul Covasna și a demisionat din Legislativ începând cu 1 aprilie 2015. El nu a fost prezent în plen atunci când s-a luat act de demisia sa.

Potrivit DNA, Marko Attila a făcut parte, alături de Alina Bica, actualul deputat Cătălin Florin Teodorescu, precum și de fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean, Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu și Dragoș Bogdan, din comisia care în martie 2011 a aprobat să i se plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha situat în București, zona Plumbuita, deși, în realitate, acel teren valora mult mai puțin.

Marko Attila a părăsit România în urmă cu mai multe luni, în plină evoluție a dosarului privind retrocedările „penale” făcute de ANRP. Acesta s-a stabilit, potrivit avocatului său, la Budapesta, având și cetățenie maghiară. Attila a anunțat, prin vocea avocatului, că nu intenționează să revină în țară. În noiembrie 2014, fostul deputat UDMR fusese condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar vizând retrocedarea ilegală a clădirii colegiului „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, cu un prejudiciu de 1,3 milioane euro în dauna statului român.

 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentInspecţia Fiscală a identificat impozite nedeclarate de peste un milliard de euro
Articolul urmatorDNA a descins la Primăria Iași. Procurorii percheziționează și locuința primarului Gheorghe Nichita

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.