Marin Necula, directorul Romprest care trebuia să semneze contractul cu ADIS Bacău, arestat preventiv în dosarul de evaziune lucrat de DIICOT Ploiești

0

Tribunalul Prahova a decis, vineri, arestarea celor 15 persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care este implicata compania Romprest, cererea DIICOT Ploiesti de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Florian Walter fiind amanata pentru 15 mai.

Marin-Necula-director-RomprestInstanta a admis propunerea DIICOT Ploiesti si a dispus arestarea arestarea preventiva pentru 29 de zile, pana in 5 iunie inclusiv, a inculpatilor Marin Necula (foto), Grigore Adrian Grigoras, Iustin Atanasiu Pop, Viorel Paul, Gheorghe Nicolae Paul, Carol Mark Vizi, Arpad Jozsef Molnar, Botond Tibor Molnar, Lucia Maria Hotca, Cristian Dumitru Corlan, Catalin Marian Carabaneanu, Marius Florin Avram, Emil Dumitru, Aurelian Oprea si Costel Matei.

Decizia judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Prahova poate fi contestata la Curtea de Apel Ploiesti, care va decide definitiv daca inculpatii din dosarul Romprest vor ramane in arest preventiv, vor fi plasati in arest la domiciliu sau vor fi cercetati in libertate, sub control judiciar. Cele 15 persoane pentru care instanta a emis mandate de arestare au fost duse in Arestul Politiei Prahova, unde au fost incarcerate de miercuri, cand procurorii DIICOT Ploiesti le-au retinut pentru 24 de ore.

Cererea procurorilor DIICOT Ploiesti de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele omului de afaceri Florian Walter, care controleaza firma de salubrizare Romprest, suspectat ca a initiat si coordonat grupul infractional acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani, va fi judecata peste o saptamana, in 15 mai.

Colectarea gunoiului din Bacău, adjudecată după o licitație controversată

Romprest Camion GunoiÎn primăvara acestui an societatea controlată de Walter și condusă de Necula a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județul Bacău. Licitația a fost organizată de ADIS Bacău, procedura fiind grevată de mai multe contestații. Ulterior, licitația a suferit mai multe amânări și suspendări, apreciate ca nejustificate de SOMA-Teknoservice (concurentul Romprest), până către finalul lui iulie, când ADIS a descalificat oferta asocierii amintite, declarând câștigătoare – practic prin eliminare – oferta Romprest.

Compania controlată de Walter a venit cu tarife astronomice în licitație, de câteva ori mai mari decât cele practicate până în prezent de firma de salubritate SOMA, care avea în derulare contracte cu mai multe unități administrativ-teritoriale din județ. Contractul cu Romprest a fost semnat miercuri (6 mai) la Bacău, în chiar ziua în care DIICOT a descins la locuința omului de afaceri Florian Walter. Semnarea contractului s-a derulat în sala de ședințe a Direcției Agricole, în prezența mai multor primari din județul Bacău, dar și a conducerii operatorului de salubritate Romprest. La eveniment ar fi trebuit să participe și directorul Marin Necula, însă acesta a fost săltat de lucrătorii DIICOT și dus la Ploiești la audieri.

Potrivit unui comunicat remis Bacau.NET de ADIS, contractul a fost semnat în cele din urmă de Sorin Velicu, director operațional în cadrul Romprest, și șeful Consiliului Județean Bacău, Dragoș Benea, în calitate de președinte al ADIS Bacău. Contractul se va derula pe următorii 8 ani, având o valoare estimată 170 milioane lei (fără TVA). Conform înțelegerii, Romprest va colecta deșeurile de pe teritoriul a 65 de unități administrativ-teritoriale din județul Bacău, inclusiv din municipiul Onești și comunele limitrofe.

ANAF: Prejudiciu de 4,5 milioane de euro din tranzacții fictive

Florian-WalterAgentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) acuza Romprest – companie de salubritate patronata de omul de afaceri Florian Walter – ca a produs un prejucidiu de 4,5 milioane de euro la buget prin tranzactii fictive. Fiscul sustine intr-un comunicat ca tranzactiile au fost dezvaluite in urma unor controale ale Directiei antifrauda fiscala in august – decembrie 2014 la Romprest si mai multe firme.

COMPANIA ROMPREST SERVICE SA a făcut obiectul verificărilor derulate de către Direcția generală antifraudă fiscală, în perioada 20.08-11.12.2014, concretizate în 16 acțiuni de verificare ce au avut ca obiectiv modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei fiscale şi contabile de către societate raportat la relațiile comerciale desfăşurate cu societăţile LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL si EURO GRUP SRL in anii 2012 – 2014, respectiv lanțurile comerciale TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- JIF SRL- EURO GRUP SRL- COMPANIA ROMPREST SERVICE SA și TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- BRYANA EURO INVEST SRL- EURO GRUP SRL.

Administratorii COMPANIEI ROMPREST SERVICE SA,  în calitate de lideri ai grupării infracţionale, au creat şi utilizat mai multe societăţi comerciale având drept scop realizarea de achiziţii intracomunitare nedeclarate de clorura de calciu in cazul primului circuit, ascunzând adevărata natura a provenientei marfurilor prin declararea fictiva a unor tranzactii comerciale,   ulterior marfurile ajungand fictiv pe circuitul CORESIO EUROINVEST SRL-  JIF SRL-  EURO GRUP SRL la COMPANIA ROMPREST SERVICE SRL, aceasta din urma creându-și avantaj fiscal reprezentand TVA deductibil si impozit pe profit.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.