MApN: Locotenent-comandorul şi caporalul răniţi la Bacău, prognostic favorabil; căpitanul – rezervat

0

Locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul Doru Nănescu, răniţi în accidentul aviatic produs joi la Bacău, sunt în stare stabilă, echilibraţi hemodinamic şi respirator, conştienţi, cu prognostic evolutiv favorabil, iar căpitanul Cătălin Balmuş este în stare stabilă, având un prognostic rezervat.

PUMA SocatMinisterul Apărării Naționale (MApN) a informat vineri că Vasile Costea, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului i-a vizitat vineri, pe locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu, internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) şi pe căpitanul Cătălin Balmuş, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, răniţi în accidentul aviatic din judeţul Bacău.

“Comisia medicală multidisciplinară de la SUUMC a prezentat starea celor doi pacienţi aflaţi în supravegherea clinică a medicilor militari, precum şi prognoze privind potenţialul de evoluţie a stării de sănătate. Locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu au fost preluaţi în cursul serii trecute de către SUUMC cu diagnostice specifice traumelor suferite pe timpul accidentului aviatic, respectiv politraumatisme, arsuri şi plăgi multiple. După realizarea tratamentelor şi a intervenţiilor chirurgicale necesare, cei doi pacienţi au fost transferaţi în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI), unde sunt în stare stabilă, echilibraţi hemodinamic şi respirator, conştienţi, cu un prognostic evolutiv favorabil”, informează MApN.

Căpitanul Cătălin Balmuş, internat în Secţia de Terapie Intensivă a SCU Floreasca, a fost operat în cursul nopţii trecute, imediat după sosire. “Ofiţerul a fost evaluat, în cursul acestei dimineţi, de către o comisie pluridisciplinară a spitalului, este în stare stabilă, având un prognostic evolutiv rezervat. Secretarul de stat i-a asigurat pe cei trei militari răniţi şi pe familiile acestora de întreg sprijinul conducerii ministerului, în ceea ce priveşte asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi de recuperare”, se mai arată în comunicatul MApN.

Sursa: Sursa Zilei

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.