Manolache îi cere primarului să vină la ședințele Consiliului Local: „Mai are un pic și face administrație prin videochat”

0

Aleșii din Opoziție vor să-l vadă pe primarul Stavarache, în carne și oase, în ședințele Consiliului Local (CL) Bacău. Deși inițiator al unui număr important de proiecte, edilul absentează de la ședințele forului deliberativ. Potrivit măsurii controlului judiciar, impusă de Înalta Curte de Casație și Justiție, Romeo Stavarache nu are voie sa dea ochii cu mai mulți funcționari din Primărie, aceștia din urmă invitați obișnuiți ai întrunirilor CL. 

Consilierul local Cristi Manolache (UNPR) a ridicat problema prezenței primarului Stavarache la ședințele CL. Manolache a semnalat că edilul nu-și susține în plenul CL proiectele, deși se află la originea mai multor inițiative de interes local. Alesul a criticat atitudinea primarului, declarând că Stavarache face administrație doar pe propria pagină de Facebook.

„Aș dori ca la proiectele pe care le inițiază, domnul Stavarache să fie prezent în ședințele Consiliului Local. Să vină să le susțină în fața noastră și să mai lase administrația făcută pe Facebook. Domnia sa mai are un pic și face administrație prin videochat. Să vină aici, în plen, și să-și asume proiectele în ședință, în fața noastră”, a solicitat consilierul UNPR.

Doleanța aleșilor din Opoziție pare ceva mai greu de îndeplinit, în condițiile în care prin măsura controlului judiciar, impusă de instanța supremă, primarul Romeo Stavarache nu se poate întâlni cu mai mulți funcționari și angajați din Primărie, care apar drept martori în dosarul său penal.

Astfel, printre persoanele cu care Stavarache nu poate da ochii se numără directorul economic Clementina Vinerică, șeful serviciului iluminat public, Toader Oțetea, precum și administratorul public Leonard Pădureanu, toți 3 martori în dosarul penal în care DNA îl acuză pe Stavarache de 5 infracțiuni de luare de mită, totalizând un prejudiciu de peste 2,4 milioane lei.

În ultima perioadă, primarul Bacăului și-a intensificat activitatea pe contul personal de Facebook. De asemenea, în regim săptămânal, Romeo Stavarache organizează conferințe de presă în care „atacă” subiecte din administrația locală. Printre temele predilecte abordate de edil se numără problema câinilor fără stăpân din Bacău, dar și lipsa locurilor de parcare din oraș.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.