Managerii de spitale cu datorii acumulate trei luni consecutiv vor fi schimbati

0

Managerii de spitale vor fi destituiţi în cazul în care unitatea pe care o conduc înregistrează trei luni consecutiv plăţi restante a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, măsură convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi aprobată de Guvern.

Într-o scrisoare de intenţie convenită cu FMI de la începutul acestui an, Guvernul anunţa că va amenda contractele managerilor de spitale dacă instituţiile pe care le conduc acumulează datorii pe trei luni consecutiv.

Guvernul va transfera resurse financiare de la spitale cu competenţe limitate către unităţile incluse în reţeaua spitalelor regionale de urgenţă, pentru a se evita acumularea de datorii în sistem.

Ministrul Sănătăţii explica atunci că trebuie blocată acumularea de arierate, deoarece, în caz contrar, sistemul sanitar va rămâne cu datorii. Managerii de spitale sunt, conform legii, numiţi prin ordin al ministrului sănătăţii. Ei încheie un contract cu ministerul, valabil pe o perioadă de trei ani, dar contractul poate înceta mai devreme dacă, urmare a evaluărilor se constată că aceştia nu s-au încadrat în criteriile de performanţă stabilite printr-un act administrativ al ministrului sănătăţii.

Sursa foto: Inainte.eu

Sursa: rnews


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.