Maidanezii vor fi adunați de pe străzile Bacăului. Vezi în text unde vor fi adăpostite patrupedele fără stăpân

5

Primăria Bacău a început să adune maidanezii de pe străzile orașului, după ce Autoritatea Națională Sanitar Veterinară (ANSVSA) a dispus redeschiderea adăpostului de câini de la marginea Bacăului. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă, de primarul Romeo Stavarache. Edilul a mai spus că municipalitatea va extinde adăpostul, în baza unei investiții de 178.000 lei pentru a se conforma solicitărilor venite din partea ANSVSA. 

După ce a anunțat că va organiza un referendum pe tema câinilor comunitari, primarul Stavarache bate în retragere. Edilul a declarat la obișnuita conferință de presă de joi că a găsit înțelegere la ANSVSA, autoritatea de resort dispunând redeschiderea adăpostului de câini de la Nicolae Bălcescu, închis încă din vara lui 2014, după ce inspectorii sanitari veterinari au descoperit „nereguli grave” în administrarea acestuia.

„Câinii din Bacău nu au culoare politică, nu sunt nici galbeni, nici roșii. Am discutat cu cei de la ANSVSA care au anulat ordinul și astfel putem aduna din nou câinii de pe stradă. Am deblocat 178.000 de lei pentru a extinde adăpostul, să construim noi paddock-uri”, a declarat Stavarache. El a făcut un apel la ONG-uri pentru a susține municipalitatea în demersul de strângere a maidanezilor, edilul făcând publice două numere de telefon la care cetățenii pot contacta hingherii: 0729.292.158, respectiv 0234.524.024.

Situația câinilor fără stăpân, obiectul unui colegiu prefectural

Inflația de maidanezi din Bacău a făcut obiectul unui colegiu prefectural desfășurat la sfârșitul anului trecut, când oficialii ANSVSA Bacău au prezentat prefectului situația patrupedelor fără stăpân din oraș. Potrivit prefectului Dorian Pocovnicu, ANSVSA a înștiințat Prefectura Bacău, încă de miercuri, că a ridicat restricțiile privitoare la adăpostul de câini de la marginea orașului, odată cu investițiile asumate de municipalitate în adăpostul de la marginea orașului.

„Am avut mai multe discuții pe tema câinilor comunitari, iar acum o lună am avut o întâlnire cu viceprimarul de atunci, Iulian Stoican și reprezentanții DSV. Cei de la DSV au reclamat o lipsă de comunicare din partea Primăriei Bacău, dar și că Primăria nu realizează investițiile cerute în paddock-uri. Miercuri, cei de la DSV au ridicat restricțiile, iar câinii comunitari pot fi din nou adunați de pe străzi”, a afirmat Pocovnicu.

Primăria vrea să adune 80 la sută din câini

Stavarache a anunțat în cadrul conferinței de presă că Primăria intenționează să strângă 80 la sută din câinii fără stăpân din oraș, până la sfârșitul anului. Municipalitatea a remis o adresă către agenții economici pe proprietățile cărora maidanezii și-au făcut culcuș, urmând ca aceștia să fie adunați de hingheri. Primarul a promis că lucrătorii din cadrul serviciului de ecarisaj vor primi o autospecială în plus, pe lângă cele două utilizate în desfășurarea activității curente.

Pe străzile municipiului Bacău circulă, nestingherite, câteva mii de câini fără stăpân. Maidanezii sunt o problemă pentru oraș de ani de zile, aceasta acutizându-se în 2014 când, pe fondul neregulilor evidențiate de controalele ANSVSA, adăpostul de la N. Bălcescu a fost închis. Numărul băcăuanilor mușcați de câinii fără stăpân a crescut exponențial, mărturie stând statisticile Spitalului Județean de Urgență.

Comentarii

5 comentarii

  1. Sa ii stranga pe toti ca pana acum am omorat doi. Sa bage din nou legea EUTANASIERII si sa scapam dracului de ei. Numai la Hemeiusi sunt cred ca 200 sute de caini. Fara maidanezi !

  2. Si pana acum ce dracu ati asteptat cind legea este votata de un an de zile ! Adunati maidanezii URGENT si dati drumu la EUTANASIEREA lor cum prevede legea ca nu face crescatorie de maidanezi .

  3. DE CEL PUTIN 3 ANI strazile bacaului,in special str aeroportului catre C.E.T. ,ZONA SERBANESTI,LETEA VECHE ,RUSCIUTEA,SIRETUL SUNT PLINE de caini abandonati iar in ultimul an am vazut ca au si pui…deci PRIMARIA nu poate sa spuna ca nu-i vad si ca nu ar fi o problema a lor .Atunci d-le primar cu ce va ocupati???acum doi ani s-a facut o groapa intre doua bl pt schimbarea unei conducte de apa stiti cat timp s-a lucrat la ea???jumatate de an pt 3 m liniari de conducta.Dar oare nu va este rusine ca de 10 ani stati la carma acestui oras fara a face ceva frumos si util,mai rau ati stricat si renumele orasului din cel mai curat …cred ca e cel mai cimentat. poate considerati ca am uitat de tunelul ce da spre Margineni -nu ,nu am uitat este o deziluzie totala unghiul pantei de intrare iesire este prea A
    BRUBT SI CRED CA SI UNUL FARA SCOALA AR INTELEGE ASTA.

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.