Mai mulți funcționari din Primăria Bacău, printre persoanele cu care „suspendatul” Stavarache nu are voie să ia legătura

0

Plasarea „lotului Stavarache” în arest la domiciliu, odată cu decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) de înlăturare a măsurii arestului preventiv, este însoțită de mai multe restricții. Cea mai importantă vizează interzicerea comunicării între coinculpați și martorii din dosar. Printre aceștia se numără „celebrități” locale precum soția deputatului PNL, Lucian Ciubotaru, administratorul public al municipiului, Leonard Pădureanu sau fiul inculpatului Liviu Goian, Claudiu Robert Goian. 

Leonard PadureanuPrintre martorii cu care primarul Romeo Stavarache nu are voie să ia legătura se numără mai mulți funcționari din Primăria Bacău. Între aceștia se află administratorul public Leonard Pădureanu, directorul economic Clementina Vinerică, șeful serviciului iluminat public Toader Oțetea, dar și Victor Salomia, directorul Căminului de bătrâni aflat în subordinea municipalității Bacău.

Pe lângă funcționarii din Primărie, edilul suspendat nu are voie să ia legătura cu diverși afaceriști locali: în primul rând cei trei denunțători – Costică Rusu (Rombet), Viorel Rusu (Conextrust) și Constantin Șoșu (SOMA), dar și Gabriela Ciubotaru (Inter Print), soția deputatului PNL Lucian Ciubotaru, sau Titi Cartas, patronul Marste.

Potrivit portalului Curții Supreme, plasarea în arest domiciliar a inculpaților Romeo Stavarache, Liviu Goian și Liviu Cenușă este consemnată începând cu 3 septembrie, până la 2 octombrie. Cei trei coinculpați au stat în arest preventiv puțin peste 2 luni, Curtea de Apel Bacău prelungind măsura la termenul din 22 august.

Măsura instituită de instanța băcăuană a fost înlăturată de ÎCCJ la ședința de miercuri, 3 septembrie. Stavarache, Goian și Cenușă au fost arestați preventiv la 1 iulie, în urma unei decizii date de Curtea de Apel Bacău. Coinculpații au contestat în repetate rânduri măsura, însă contestațiile lor au fost respinse pe bandă rulantă de ÎCCJ, până la începutul lui septembrie.

Pe 2 iulie, imediat după plasarea în arest preventiv, primarul Stavarache a fost suspendat din funcție de prefectul Stavarache decizie ICCJBacăului, Dorian Pocovnicu, starea de suspendare urmând a fi menținută în contextul plasării lui Stavarache în arest la domiciliu. La nivelul Primăriei Bacău, „vicele” Vasile Tescaru a fost înscăunat primar interimar, iar consilierul local Iulian Stoican învestit cu funcția de viceprimar temporar. A doua funcție de viceprimar este exercitată de liberalul Radu Ababei.

Stavarache este acuzat de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită, acestea echivalând cu un prejudiciu de 2,4 milioane lei. Pentru recuperarea banilor rezultați din comiterea infracțiunilor, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile aflate în proprietatea lui Stavarache. Liviu Goian este acuzat că ar fi săvârșit, în concurs, 3 infracțiuni de complicitate la luare de mită, în timp ce Liviu Cenușă este acuzat de comiterea a două infracțiuni de complicitate la luare de mită.

 

 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.