Magnatul Dan Adamescu luat în colimator de procurorii DNA. Multiple percheziții efectuate de oamenii legii

0

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat miercuri perchezitii la locuinta si la firmele omului de afaceri Dan Adamescu, in cadrul unei anchete legate de cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti arestati pentru coruptie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Anchetatorii au cautat documente la domiciliul lui Dan Adamescu, DNA avand suspiciuni ca acesta ar fi incercat sa rezolve ilegal problemele pe care le avea societatea Baumeister. 

DNA a anuntat miercuri ca a efectuat „perchezitii domiciliare in 9 locatii – sedii ale unor societati comerciale – precum si la domiciliul unei persoane fizice, toate situate in Bucuresti. In cauza se efectueaza urmarirea penala si fata de alte persoane, pe langa cei patru judecatori fata de care s-a dispus masura arestarii preventive, de catre Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii DNA au suspiciuni că Dan Adamescu le-ar fi oferit mită judecătorilor pentru a scăpa societatea Astra Asigurări de un proces în care i se cerea insolvenţa. 

Potrivit lucratorilor anticoruptie, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani, bunuri, servicii in scopul de a indeplini/a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale. 

Dan Grigore Adamescu, unul dintre romanii cu avere ce graviteaza in jurul miliardului de euro, controleaza ASTRA Asigurari, compania la care ASF a introdus administrator special. Adamescu mai detine ziarul Romania Libera, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care detine ziarul Romania Libera) si FC Otelul Galati prin intermediul companiei The Nova Group. Omul de afaceri este actionar la Baumeister (constructii), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex, InterContinental si Pullman (industria hoteliera), dar si retailerul de electrocasnice MegaVision.

Astra Asigurari este controlata de The Nova Group Investments Romania SA – 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de controversatul om de afaceri.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.