Magistraţii corupţi rămân fără pensii speciale. În ultimii 7 ani au fost condamnați 40 de judecători și procurori

0

Magistraţii condamnaţi pentru fapte de corupţie rămân fără pensiile speciale, mai precis fără sporurile care le-au crescut pensiile. Proiectul a fost adoptat astăzi de Senat, care este cameră decizională în acest caz, anunță Digi24. 

judecatorul-florin-costiniuActul normativ a fost adoptat cu o majoritate covârşitoare – 98 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere. Singurul parlamentar care nu a fost de acord ca magistraţii corupţi să nu mai primească pensii speciale este Ruxandra Jipa, senator PSD. Ea a încercat să îşi convingă colegii că acest proiect încalcă dreptul la proprietate garantat de Constituţie. Argumentele sale au fost desfiinţate de senatori din toate grupurile parlamentare.

În ultimii 7 ani, au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie 40 de judecători şi procurori. Unii dintre ei au cerut pensionarea. De exemplu, procurorul Sterian Guli, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare încasează lunar o pensie de 9.000 de lei.

6.000 de lei primeşte în spatele gratiilor Gabriela Ghiţă, fost procuror general adjunct, condamnată în dosarul fraudării concursului pentru numirea în funcţii de conducere a magistaţilor, în 2007. Una dintre cele mai mari pensii, de 16.000 de lei, o primeşte judecătorul Florin Costiniu (foto, cu ochelari) de la Curtea Supremă de Justiţie, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie al fostului senator Cătălin Voicu.

Odată cu intrarea in vigoare a noii legi, toţi aceşti magistraţi vor rămâne fără sporurile primite la pensionare. Proiectul de lege va intra în vigoare după ce va fi promulgat de preşedintele României. Proiectul de lege a fost adoptat tacit anterior de Camera Deputaţilor – în 22 octombrie 2013 – întrucât termenul de dezbatere – 16 octombrie – fusese depăşit.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.