M.A.I. Bacău: 35 de incidente în ziua alegerilor locale și europarlamentare

0

În urma analizei realizate la nivelul structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne în județul Bacău cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă pot confirma că, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizate 35 de incidente, din care 8 posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 6 nu s-au confirmat, iar la acest moment, 5 sunt în curs de verificare.

În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate, 24,5 % făceau referire la continuarea campaniei electorale, 21 % la fraudă la vot, iar restul pentru alte fapte.

De asemenea, au fost aplicate 3 amenzi, în valoare de 3.200 de lei și 4 avertismente.
În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 500 de persoane și aproximativ 400 de vehicule, fiind aplicate 120 de sancțiuni contravenționale și constatate 4 infracțiuni.

Peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică la nivelul județului Bacău, pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

Menționăm că efectivele MAI asigură în continuare măsurile de protecție la 19 secții de vot.
Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne la nivelul județului și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

Mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.