Lucruri de știut înainte de a dona Bitcoin în scop caritabil

Investitorii sau proprietarii de Bitcoin își pot dona deținerile către organizații caritabile. Poate că aceasta este o strategie eficientă pentru proprietarii de Bitcoin care doresc să-și reducă povara fiscală. Este adevărat că Bitcoin se poate compara cu alte proprietăți și acțiuni pe care o persoană le poate dona unor organizații caritabile. Totuși, donarea de criptomonede este un pic complexă pentru unele persoane.

De-a lungul anilor, popularitatea criptomonedelor a crescut semnificativ, și mai mulți oameni le tranzacționează pe bursele de criptomonede, cum ar fi Site-ul web. De exemplu, oamenii pot cumpăra și vinde Ethereum, a doua cea mai populară monedă virtuală. Astfel de roboți de tranzacționare automată îi ajută pe utilizatori să tranzacționeze această monedă virtuală și altele, precum Bitcoin.

În zilele noastre, oamenii pot face mai multe lucruri cu Bitcoin și alte monede digitale decât acum un deceniu. Pe lângă donarea deținerilor dvs. de criptomonede, le puteți folosi pentru a plăti produse și servicii din magazinele locale și online. Oricum, donarea de Bitcoin este cea mai potrivită pentru a evita plata impozitului pe câștigurile de capital.

Gândiți-vă la decizia dvs.

Înainte de a dona Bitcoin, vă veți gândi să vindeți jetoanele pentru a dona încasările unei organizații caritabile. Totuși, acest lucru vă poate expune la o taxă fiscală semnificativă. În majoritatea țărilor, fiscalitatea consideră Bitcoin un activ sau o proprietate precum obligațiunile, obiectele de colecție și acțiunile. Asta înseamnă că fiscalitatea se așteaptă să plătiți impozit pe câștigul de capital atunci când vindeți Bitcoin cu profit. Prin urmare, ați putea avea o obligație fiscală semnificativă atunci când vindeți o cantitate substanțială de Bitcoin.

Bineînțeles, puteți evita acest lucru donând monedele Bitcoin unei organizații caritabile. În acest mod, vă veți bucura de deduceri fiscale fără a plăti impozit pe câștigul de capital, și să nu mai menționăm că donația dvs. va fi vitală pentru ajutorarea celor nevoiași.

În prezent, mai multe organizații caritabile acceptă Bitcoin. Unele organizații de caritate chiar susțin dezvoltarea Bitcoin. Prin urmare, nu veți avea probleme în a găsi o organizație care să vă accepte donațiile de Bitcoin.

Gestionarea documentelor

Aveți nevoie de o evaluare pentru a dona cantități mari de Bitcoin. Pregătirea documentelor vă va permite să solicitați o deducere fiscală pentru donația dvs. de Bitcoin. Prin urmare, utilizați canalele adecvate și documentați totul. De exemplu, IRS vă solicită să depuneți formularul 8283 atunci când solicitați deduceri mai mari de 500 USD.

Poate că cea mai bună abordare ar fi să lucrați cu un evaluator renumit. În acest fel, veți obține o documentație clară bazată pe valoarea de piață a donației dvs. de Bitcoin. Prezentarea unui grafic nu va fi suficientă, deoarece valoarea Bitcoin fluctuează în mod sălbatic. Prin urmare, contactați un evaluator calificat atunci când doriți să donați Bitcoin în valoare de peste 5000 USD. Deoarece o evaluare vă va costa niște bani, luați în considerare suma cu care doriți să contribuiți și stabiliți dacă merită să faceți asta.

Alegeți organizația caritabilă

Nu toate organizațiile caritabile acceptă donații în Bitcoin. Prin urmare, vă rugăm să alegeți o organizație caritabilă care să vă accepte darul și să îl cheltuiască în mod corespunzător. De exemplu, e posibil să vă doriți să donați Bitcoin către organizații de caritate și să vă imaginați asta. În acest caz, alegeți o organizație renumită și discutați despre dorința dvs. cu liderii săi. Unele organizații de caritate folosesc cadouri neclasificate pentru inițiative de strângere de fonduri. De aceea, este în regulă să sprijiniți organizația, cu condiția să fiți pregătit pentru asta.

De asemenea, unele organizații de caritate au structuri formale care ar putea face donarea de Bitcoin dificilă. În unele cazuri, trebuie să vă întâlniți cu părțile interesate pentru a-i convinge să accepte donațiile dvs. de Bitcoin. Vă rugăm să nu vă simțiți ofensați pentru că organizațiile caritabile manifestă o atenție deosebită pentru a opera în conformitate cu regulile financiare, pentru a-și menține statutul de scutiți de taxe.

Concluzii

Pentru unele persoane, Bitcoin funcționează ca banii tradiționali. Prin urmare, unele organizații caritabile acceptă donații de Bitcoin și le cheltuiesc ca pe bani fiat. Totuși, este posibil să fie nevoie să urmați proceduri specifice pentru a vă dona monedele Bitcoin. Donațiile de Bitcoin vă vor reduce obligațiile fiscale, deoarece nu veți plăti niciun impozit pe câștigul de capital.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Hora Unirii surprinsa la un liceu din judetul Bacau
Articolul urmatorANAF scoate la vanzare mai multe masini. Preturile incep de la 1.000 euro insa pot depasi si 10.000 euro. Ce masini se vand in Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.