Lucruri de luat in considerare atunci cand apelezi la servicii de inchirieri auto in Romania

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Pe zi ce trece, orasele mari si centrele culturale ale Romaniei atrag tot mai multi turisti, care profita de numeroasele oferte de vacanta prelungita sau city-break, iar firmele de turism europene sau romanesti includ in oferta lor servicii de inchirieri auto.

Totodata, pe langa industria turismului, inflorirea serviciilor de inchirieri auto in Romania este influentata de mediul de afaceri sau de evenimente personale importante, precum nuntile, botezurile sau petrecerile onomastice in diverse parti ale tarii.

Cand esti interesat de oferta serviciilor de inchirieri auto din Romania, vrei sa eviti suprataxarea practicata de site-urile specializate exclusiv in rezervari sau, in cazul in care nu ai mai apelat la astfel de servicii, poti fi tentat sa optezi pentru cel mai mic pret. Dupa cum vei putea vedea in continuare, aceasta optiune nu este intodeauna cea mai buna.

Cand gasesti oferte „prea bune ca sa fie adevarate”, este bine sa privesti dincolo de aparente, pentru ca risti sa te trezesti parte intr-un contract care contine clauze dezavantajoase pentru tine si vei ajunge sa cheltuiesti un buget mai mare decat cel pe care ti-ai propus.

Asadar, in afara preturilor practicate de catre o companie care ofera servicii de inchirieri auto, este bine sa te informezi si referitor la ceea ce cuprinde pachetul care te intereseaza, in varianta sa completa, astfel incat sa poti alege cea mai potrivita oferta pentru necesitatile tale.

Totodata, pe langa multe detalii care te pot interesa, iti sugeram sa acorzi o atentie sporita catorva criterii de selectie a serviciilor de inchirieri auto, precum: pretul serviciului, eventuale restrictii de utilizare, clasa autovehiculului si posibilitatile de personalizare.

Pretul serviciilor de inchirieri auto

De cele mai multe ori, poti beneficia de conditii bune de deplasare, dar cu preturi pe masura. Pretul este un factor important de selectie pentru orice client, motiv pentru care multe companii din piata de inchirieri auto aleg sa isi atraga potentialii clienti prin afisarea pe site a unor preturi care nu reflecta realitatea costurilor finale.

Este recomandat sa alegi acea oferta care iti permite compararea preturilor sau in care tariful este afisat vizibil si intr-un mod transparent pentru clienti. Totodata, este bine sa iei in considerare daca pretul afisat include toate taxele de drum si asigurarile necesare utilizarii normale a masinii.

Eventuale restrictii de utilizare

Acorda mare atentie atunci cand platesti pentru serviciile de inchirieri auto, astfel incat sa poti folosi autovehiculul ca si cum ar fi proprietate personala, fara sa fii restrictionat de un numar fix de kilometri parcursi.

De asemenea, este bine sa fii atent la clauzele contractuale cuprinse in sectiunea de termeni si conditii, pentru ca poti avea interdictia de a depasi granitele tarii la volanul autovehiculului inchiriat.

Clasa autovehiculului

Companiile care ofera servicii de inchirieri auto practica preturi diferite, in functie de clasa autovehiculului. In general, ai posibilitatea de a opta pentru masini din clasa business, economy si luxury. Cu cat iti doresti mai multe optiuni si mai mult confort, cu atat preturile devin mai ridicate.

Pentru a compara eficient mai multe servicii de inchirieri auto, alege site-uri cu modele de masini asemanatoare si opteaza pentru pretul mai convenabil, care include cat mai multe beneficii.

Oferta personalizata

La fel ca in alte domenii, o companie serioasa care ofera servicii de inchirieri auto intampina potentialii clienti cu diferite oferte, promotii sau reduceri. Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti aceste oferte sau sa incerci negocierea pretului, daca intentionezi sa apelezi la astfel de servicii pentru perioade de timp mai indelungate.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here