Lucratorii fostei Garzi Financiare Bacau se viseaza inspectori antifrauda. 27 de candidati pe 9 posturi la concursul din 19 octombrie

0

inscrisi inspectori antifraudaPe 19 octombrie va avea loc concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori antifrauda in recent infiintata Directie Regionala Antifrauda Suceava, ce va pastori activitatea „noului fisc” in judetele regiunii Nord-Est (Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau si Vaslui). Potrivit datelor oficiale publicate de presa suceveana, pentru cele 60 de posturi de inspectori disponibile in cadrul directiei s-au inscris 168 de candidati.

Alte 36 de posturi sunt scoase la concurs in cadrul Directiei de Combatere a Fraudelor (din structura Directiei Regionale Antifrauda), pentru judetele ce compun Regiunea Nord-Est, Bacaului revenindu-i un numar de 9 posturi. Pe cele 9 locuri de inspectori pentru combaterea fraudelor s-au inscris 27 de candidati.

Intre acestia se numara majoritatea fostilor angajati ai defunctei Garzi Financiare Bacau, precum Romeo Fratila, fostul sef al institutiei, dar si lucratori ca Florin Ciurea, Emil Gaspar, Sorin Harabagiu, Vasile Lungu, Petru Guceanu si altii. O surpriza se anunta, inca de pe acum, prezenta in concurs a unor fosti lucratori ai Garzii Financiare Bacau care au fost concediati din fosta institutie in urma unui concurs cu cantec organizat in Bucuresti, in urma caruia Garda Financiara Bacau a „scapat” de mai multi inspectori (aproximativ o treime) pe cai nu tocmai ortodoxe.

Cele 9 posturi disponibile pentru judetul Bacau in cadrul Directiei de Combatere a Fraudelor urmeaza gradele profesionale ale viitorilor functionari: pentru gradul superior exista trei posturi, pentru gradul principal doar doua. Sunt si cele mai ravnite posturi din cele 9 scoase la concurs intrucat in cursa pentru ocuparea posturilor aferente gradului superior s-au inscris 9 candidati, in timp ce pentru „palierul” principal se bat 7 candidati.

Conform unui anunt postat pe site-ul ANAF, fiscul scoate la concurs aproape 1200 de posturi in structura Directiei generale antifrauda, din care 280 de posturi in cadrul Directiei de combatere a fraudelor. Lucratorii acesteia din urma isi vor derula activitatea in subordinea parchetelor judetene, fiind la dispozitia procurorilor. Proba scrisa in cadrul concursului, cea mai importanta, va avea loc pe 19 octombrie si va consta in rezolvarea unor teste grila.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.