Lucrările scrise de la acest Bacalaureat – corectate în alt județ decât cel în care elevii susțin examenul

0

Ministerul Educatiei pregateste un ordin prin care sa modifice metodologia de organizare a Bacalaureatului, astfel incat lucrarile scrise ale elevilor de la BAC-ul din vara lui 2015 sa fie corectate in alt judet decat cel in care tinerii sustin examenele. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care a afirmat ca „nu exista nicio reglementare care sa interzica acest lucru”.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat astazi, 23 iunie: “este in derulare si examenul de Bacalaureat. Intr-adevar, pentru lucrarile scrise, ne gandim la un sistem, pentru a inlatura orice fel de suspiciuni, ne gandim sa fie corectate lucrarile dintr-un judet intr-un alt judet. Iar aceasta alegere a judetului in care se corecteaza lucrarile sa fie facuta intr-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de alta parte. Asta nu este, insa, foarte usor din punct de vedere tehnic. In cursul zilei de astazi perfectam procedura, care va trebui sa faca obiectul unui ordin de ministru. Exista aceasta intentie, intr-adevar, fara a insemna ca acest lucru inseamna o lipsa de incredere in sistem”.

Ministrul a precizat ca aceasta procedura “se va aplica in acest bacalaureat”. “Incercam sa finalizam procedura astazi si in masura in care reusim sa o finalizam, pentru ca tehnic nu este deloc usor, sunt foarte multe detalii, vom promova un ordin de ministru astazi cu completarea metodologiei pentru examenele scrise de la Bacalaureat”, a continuat Cimpeanu. Intrebat de ce modifica regulile bacalaureatului in timp ce examenul se desfasoara, ministrul a raspuns: “Dar probele scrise nu au inceput. Se refera doar la probele scrise. Examenul de Bacalaureat a inceput, probele scrise nu au inceput, iar eventuala completare se refera la probele scrise, care nu au inceput inca. Nu exista nicio reglementare care sa interzica acest lucru”.

Modificarea nu se va aplica si la Evaluarea Nationala, care este formata numai din examene scrise si care a inceput ieri.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.