Lucrările la varianta ocolitoare a Bacăului ar putea începe săptămâna aceasta, la un an de la semnarea contractului

1

Lucrările pentru construcția centurii municipiului Bacău vor începe săptămâna aceasta, anunță Radio Iași, citând o știre difuzată de Radio România Actualități. La un an de la semnarea contractului și la peste 10 ani de la inițierea proiectului, turcii de la Eko Inșaat – compania care a adjudecat licitația organizată de CNADNR – trag prima brazdă de pământ în cadrul proiectului de infrastructură. 

Centura municipiului Bacău cu o lungime de 30 de km din care 16 km la nivel de drum rapid va deveni astfel, prima autostradă din Moldova. Valoarea contractului este de aproape 100 de milioane de euro, finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, termenul de finalizare fiind 25 mai 2018.

Antreprenorul lucrării este o compania turcă Eko Inșaat Ve Tic AS, a cărei ofertă – de 393, 88 milioane lei – a fost declarată câștigătoare de către CNADNR.  Contractul pentru executarea lucrărilor de construcție a variantei ocolitoare a municipiului Bacău a fost semnat la 1 aprilie 2015, în urmă cu mai bine de un an.

În tot acest timp, turcii au bătut pasul pe loc, căutând – în stânga și-n dreapta – diverse societăți dispuse să preia lucrarea în subcontractare. Proiectul șoselei de centură va însemna construirea a 7 poduri, 9 pasaje, precum și a 7 intersecții tip sens giratoriu.

*Sursă foto: Arhivă


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.