Lucrarile la parterul si subsolul fostului Spital Municipal au ajuns la 85%. Luni, consilierii judeteni vor putea vota trecerea cladirii Spitalului Municipal la SJU Bacau


Lucrarile la parterul si subsolul cladirii fostului Spital Municipal sunt aproape finalizate. Conform presedintelui CJ Bacau, Valentin Ivancea, stadiul fizic al lucrarilor este de 85%, astfel ca in cel mai scurt timp se va incheia lucrarea iar compartimentele vor fi date in folosinta.

Luni, 16 mai, consilierii judeteni vor putea vota trecerea cladirii fostului Spital Municipal la SJU Bacau. Astfel, daca si Consiliul Local isi va da acordul, cladirea Spitalului Municipal va putea functiona ca un pavilion al SJU Bacau:

Se lucrează în două schimburi iar stadiul de execuție este de 85%, ceea ce înseamnă că nu suntem departe de momentul în care aceste incinte medicale vor fi date în folosință, după ce – în urmă cu doi ani – etajele 4 și 5 ale clădirii au fost operaționalizate ca spații de preluare și tratare a cazurilor critice de Covid19. Lucrările NU AU NECESITAT CHELTUIELI SUPLIMENTARE și respectă măsurile de complementarizare dictate de Școala Națională de Management Sanitar, astfel încât – într-un viitor pe care mi-l doresc apropiat – băcăuanii să beneficieze de serviciile medicale oferite de un pavilion pe deplin funcțional. Antreprenorul s-a mobilizat pentru a realiza la standarde de calitate această lucrare iar managerul SJU Bacău, Adrian Popa, gestionează într-o manieră profesionistă finalizarea acestui obiectiv.

În sedința extraodinară care va avea loc la începutul săptămânii viitoare – la care l-am invitat și pe primarul muncipiului – consilierii județeni vor avea pe masă proiectul de hotărâre cu privire la solicitarea trecerii clădirii fostului Spital Municipal din domeniul public al Municipiului Bacău, în domeniul public al Județului Bacău. După consultările pe care le-am avut în urmă cu două săptămâni, când plenul Consiliului Județean a agreat de principiu această inițiativă, sunt încrezător că și proiectul de hotărâre va primi girul aleșilor județeni, într-o cât mai largă și concludentă majoritate. Așa cum a subliniat inclusiv Ministerul Sănătății, este singura soluție prin care clădirea fostului Spital Municipal poate fi introdusă în circuitul medical, în contextul finalizării lucrărilor la acest imobil și integrării sale în Spitalul Județean de Urgență Bacău într-o unitate spitalicească de sine stătătoare.” a declarat Valentin Ivacean, presedinte CJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.