Lucrările de modernizare a Căii Moinești, terminate la sfârșitul lui octombrie

1

Anunțul privitor la finalizarea lucrărilor de modernizare a Căii Moinești a fost făcut de viceprimarul Vasile Tescaru în cadrul unei conferință de presă la care au mai participat oficiali ai constructorului Conextrust, șefi din Primăria Bacău, precum și politicieni locali. 

conferinta calea moinesti 6 oct 2014Modernizarea Căii Moinești se apropie, cu pași repezi, de final. Lucrările proiectului de infrastructură au debutat în urmă cu 2 ani, pasajul (podul) Mărgineni fiind inaugurat în 2013, în preajma Zilei Naționale. Contractul a fost executat de o asociere de firme condusă de Conextrust, valoarea de adjudecare a contractului fiind de 24 milioane lei (fără TVA).

Potrivit viceprimarului Vasile Tescaru, în perioada următoare vor fi încheiate lucrările la strada Milcov, dar și cele derulate pe strada Miorița, una dintre cele mai circulate artere rutiere din municipiu. „Am scăpat de o zonă de șantier, în zona de nord a orașului, și vom scăpa și de șantierul de pe strada Milcov. De asemenea, în proporție de 90 la sută proiectul de pe strada Mioriței este gata”, a afirmat Tescaru.

Desemnat de senatorul Dragoș Luchian, fost viceprimar, drept „cel mai important proiect de infrastructură din Bacău”, modernizarea Căii Moinești a vizat reabilitarea pasajului Mărgineni (în dimensiune de 600 metri), a Căii Moinești (1100 metri), modernizarea a aproximativ 7400 mp de trotuare, precum și amenajarea a 1,9 km de piste pentru cicliști. Datele tehnice puse la dispoziție de municipalitatea Bacău arată că în cadrul proiectului au fost folosite 68 de grinzi (la pasajul Mărgineni și supratraversarea peste pârâul Trebeș), precum și 70 de grinzi recondiționate. S-au turnat 30.000 mp de asfalt și au fost montați 123 de stâlpi de iluminat.

Potrivit constructorilor, modernizarea Căii Moinești a comportat mai multe lucrări neprevăzute. „Îmi cer scuze cetățenilor din Bacău pentru deranjul creat în zona șantierului. Altfel nu s-a putut, dar iată că am ajuns la final. A fost o lucrare foarte grea, cu multe lucrări care n-au putut fi prevăzute în proiectul inițial. Am demonstrat că putem face și noi lucrări de calitate și nu e nevoie de firme din afară pentru asemenea proiecte”, a declarat Viorel Rusu, patronul Conextrust.

Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat în aprilie 2012, în timp ce contractul de execuție a lucrărilor a fost parafat în noiembrie același an. Valoarea contractului de finanțare se ridică la 38,9 milioane de lei, din care 30,2 milioane lei asistența financiară asigurată din fonduri europene. Cofinanțarea pusă la bătaie de municipiul Bacău s-a ridicat la 2,1 milioane lei, valoarea neeligibilă a proiectului cifrându-se la 1,53 milioane lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.