Lucrari la barajul de la Valea Uzului. CJSU a aprobat un plan de masuri in vederea reducerii riscurilor de alimentare cu apa

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat în şedința de vineri Planul de măsuri în vederea reducerii riscurilor de alimentare cu apă a locuitorilor din jud. Bacău, în contextul demarării lucrărilor de înlocuire a unor echipamente la barajul de la Valea Uzului, al cărui lac de acumulare alimentează cu apă şi municipiul Bacău.

Lucrările, de mare dificultate şi complexitate, presupun refacerea grătarelor şi înlocuirea vanelor fluture de siguranță la golirile de fund nr. 2 şi 3 de la baraj, urmând a se efectua la o adâncime de 30 de metri cu ajutorul scafandrilor. Intervenția a fost programată de Administrația Bazinală Siret pentru intervalul iulie – octombrie 2023, iar dacă vremea va fi bună & condițiile meteo optime lucrările se pot încheia mai devreme decât termenul estimat de proiectant.

“Printre instituțiile cu responsabilități trasate prin Planul de măsuri aprobat în CJSU se numără ABA Siret, operatorul de utilități CRAB, Delgaz Grid, Direcția de Sănătate Publică, dar şi UAT Municipiul Bacău care, conform planului, trebuie să asigure funcționarea şi operarea Rezervei de apă a oraşului, obiectiv recepționat şi declarat perfect funcțional de Primărie.
Ilustrativ pentru iresponsabilitatea crasă care domneşte la nivelul conducerii municipalității este faptul că, deşi invitat la şedința CJSU de ieri, primarul Viziteu, cu doar o oră înainte de şedință, a notificat printr-o adresă că e intrat în concediu începând cu data de 16 iunie, după ce cu o zi mai devreme anunțase, tot printr-o adresă, că va pleca în concediu din 19 iunie (de luni).

Am adus la cunoştința colegilor din CJSU joaca infantilă de-a concediul a lui Viziteu, tocmai pentru a înțelege mai bine că acest om nu se ridică, nici pe departe, la înălțimea responsabilităților presupuse de funcția pe care vremelnic o ocupă.
Când nu ştii nimic, te fofilezi (sau iei totul în bătaie de joc)!” a transmis Prefectul Lucian Bogdanel

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.