Lucian Viziteu: „Rămân deschis și insist să respectăm planul agreat și respectat până acum de CL și CJ Bacău, să finalizăm cât mai grabnic acest obiectiv, pentru a-l putea da ulterior în administrarea Spitalului Județean de Urgență”


Primarul Municipiului Bacau, Lucian Viziteu, ne-a transmis un drept la replica cu privire la finantarea prin PNRR a cladirii Spitalului Municipal:

„Spitalul municipal ”Sf. Maria”, obiectiv de investiții esențial pentru băcăuani, a fost introdus de Guvernul României în lista obiectivelor ce pot primi finanțare prin PNRR. Tot Guvernul României l-a dat în administrarea Consiliului Local, printr-o ordonanță de urgență. De aproape 10 ani se fac eforturi pentru a-l finaliza (acum este gata în proporție de 85 la sută), fiind finanțat în mare măsură din banii băcăuanilor.
Declarațiile unor actori politici contravin flagrant nu doar realității administrative și legislației în vigoare, ci și studiului Școlii Naționale de Sănătatea Publică, instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății.

Nu trebuie să uităm că, în perioada pandemiei, peste 4500 de oameni au beneficiat de îngrijire la etajele superioare ale Spitalului municipal, date spre administrare Spitalului Județean de Urgență. Zilele acestea se finalizează lucrările la demisol și parter. Acest lucru înseamnă zona Unității de Primiri Urgențe (UPU), Imagistica (care include: RMN, computer tomograf, RX, ecografie) și sectorul administrativ. Avem 28 de locuri noi pentru pacienți creata la noua Unitatea de Primiri Urgențe și 18 locuri pentru spitalizare zi ( evaluare pacienți).
Dacă obiectivul de investiții Spitalul municipal ”Sf. Maria” va beneficia de finanțare prin PNRR pentru etajele I, II și III, rămase nefinalizate, este strict o decizie politică a actualei coaliții de guvernare. Hotărârea lor va reflecta cât de multă de pasă de domeniul Sănătății în general și de sănătatea băcăuanilor în mod special.

Reiterez ceea ce am afirmat și cu alte ocazii: Rămân deschis și insist să respectăm planul agreat și respectat până acum de Consiliul Local și Consiliul Județean Bacău, să finalizăm cât mai grabnic acest obiectiv, pentru a-l putea da ulterior în administrarea Spitalului Județean de Urgență.” a transmis primarul Lucian Viziteu

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Primarul spune una , Benea și cei de la Consiliul Județean alta, dau vina uni pe alții adevărul e undeva la mijloc și păgubiții rămânem noi cetățeni.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.