Lucian Ciubotariu, intre cei mai bogati parlamentari. Are in conturi 600.000 euro, conform gandul.info

lucian_ciubotariuLiberalul Lucian Ciubotariu este unul dintre cei mai bogati parlamentari romani, conform unui top publicat de gandul.info. Deputat in colegiul 3 Bacau, unde l-a invins pe Gabriel Berca, fost ministru al Internelor in cabinetul MRU, Ciubotariu are in conturi 600.000 de euro. Conform declaratiei de avere analizate de gandul.info, Ciubotariu mai detine 5 terenuri, 2 case, precum si doua masini.

Intre 2008 si 2012, Lucian Ciubotariu a fost consilier local din partea PNL, iar dupa alegerile locale din 10 iunie si-a “mutat” activitatea politica in Consiliul Judetean, unde a fost ales pe lista USL. Potrivit ultimei declaratii de avere postate pe situl internet al Consiliului Judetean Bacau, Ciubotariu detine bijuterii de familie in valoare de 20.000 euro, dar si un depozit de 200.000 lei deschis in 2007 la Trezoreria Bacau (vezi  link: http://www.csjbacau.ro/consilieri/ciubotariu-lucian-manuel2/avere/avere_2519_2012-7-24.pdf) . Deputatul bacauan controleaza Vinalcool SA Bacau, unde detine peste 71 la suta din actiuni, figurand drept asociat in alte 2 firme: Ludino Company si Depozitul de Cereale SRL Itesti. Ciubotariu a acordat un credit in nume personal, fara dobanda, societatii Vinalcool, in suma de 1 milion de lei, ridicand in ultimul an 36.000 lei din societate, ca presedinte al Consiliului de Administratie.

Numele lui Ciubotariu a facut inconjurul presei odata cu iesirea la suprafata a scandalului de coruptie in care e implicata sotia sa, Gabriela Ciubotariu, director tehnic in cadrul tipografiei Inter Print SRL. Potrivit procurorilor DNA, firma Inter Print a fost controlata de Gabriela Ciubotariu, care ulterior s-a retras din actele societatii, la inaintare fiind scoasa bona familiei, Irina Rusu. In aceeasi perioada (2008), societatea a demarat un proiect vizand modernizarea tipografiei cu fonduri europene, aprobat in 2009 de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord – Est.

Conform DNA, modul in care Inter Print ar fi beneficiat de fondurile europene a fost unul nelegal, intrucat actele in temeiul carora proiectul de modernizare a tipografiei a fost declarat eligibil nu au fost semnate de administratorul Inter Print (Irina Rusu), ci de sotia lui Ciubotariu in numele bonei devenita, peste noapte, administrator (vezi link: http://www.voceabacaului.ro/cumatrul-lui-stavarache-si-sotia-consilierului-judetean-ciubotariu-pnl-trimisi-in-judecata-de-dna/). In pofida neconcordantelor flagrante, conducerea ADR, reprezentata de directorii Constantin Apostol si Gheorghe Harja a inchis ochii, girand proiectul fara nicio retinere.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentReţeta electronica, obligatorie de la 1 ianuarie
Articolul urmatorModernizarea strazii Stefan cel Mare costa peste 13 milioane lei

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.