Lucian Bogdanel este noul prefect de Bacau

Lucian Bogdanel – prefect de Bacau

Joi, 6 ianuarie, la Prefectura Bacau a avut loc sedinta de investire in functiile de prefect – Lucian Bogdanel – si subprefect – Tudorita Lungu. Evenimentul a fost organizat in sistem videoconferinta, la eveniment participand ministrul de interne, Lucian Bode.

   

Dupa formarea aliantei de guvernare PNL-PSD, negocierile de la Bucuresti au dus la o formula politica – astfel ca in judetul in care un partid avea presedentia CJ va avea si prefectul. Asadar, in Bacau, PNL a pierdut postul de prefect, Tudorita Lungu devenind subprefect.

Lucian Bogdanel a fost propunerea social-democratilor din Bacau, votatata in unanimitate. Lucian Bogdanel a terminat Colegiul National Vasile Alecsandri din Bacau, este licentiat la Facultatea de Litere a Universitatii Bacau si are un master in Relatii Internationale la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Bogdanel a fost jurnalist timp 10 ani, dupa care a devenit, in 2016, consilier al primarului municipiului Bacau. Din 2020 detine functia de consilier la europarlamentarul Dragos Benea.

Mandatul meu de prefect va fi bazat pe 3 piloni – care vor defini activitatea Institutiei Prefectului: exercitarea atributiilor administrative, coordonarea institutiilor deconcetrate si nu in ultimul rand coordonarea situatiilor de urgenta.

Voi propune cat de curand constituirea unui grup de lucru la nivelul Prefecturii care va avea drept obiectiv sprijinul direct in ceea ce priveste aplicatia POIM si cele 500 de milioane de euro fonduri europene pe apa-canal. Estea cea mai mare investitie din judetul Bacau, de la Revolutie pana in prezent.” a declarat Lucian Bogdanel, prefect de Bacau

De asemenea, prefectul Bogdanel le-a transmis si un mesaj sefilor din „institutiile de forta”, spunandu-le ca dupa 2 ani grei, angajatii MAI trebuie sa puna accentul pe indrumare si preventie :

„Dupa 2 ani foarte grei, atat pentru bacauani cat si pentru firme, sefii din „institutiile de forta” trebuie sa puna accentul mai mult pe indrumare si preventie. Sigur, acolo unde nu se repescta legea, trebuie actionat ca atare.” a mai precizat prefectul

Bogdanel a declarat ca va forma o echipa bine inchegata, alaturi de cei doi subprefecti Tudorita Lungu si Narcis Jitaru, pentru a concepe un plan cat mai articulat in combaterea valului 5 din pandemia COVID19.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here