Luchian, lansat de Gorghiu și Blaga în cursa pentru Primărie


Alina Gorghiu și Vasile Blaga, copreședinții PNL, au participat sâmbătă la prânz la lansarea candidaturii senatorului Dragoș Luchian pentru Primăria Bacău. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Vară, în prezența a 1500 de oameni veniți din tot județul. Liderii centrali ai partidului au afirmat că Moldova este o prioritate pentru liberali și că este nevoie de îmbunătățirea „urgentă” a infrastructurii din regiune. Luchian a admis nerealizările administrației locale PNL, apreciind însă că partidul nu poate fi tras la răspundere pentru problemele penale cu care se confruntă în prezent Romeo Stavarache. 

 

Gorghiu PNLCopreședinții PNL au vorbit despre nevoia scoaterii din sărăcie a regiunii Nord-Est, susținând că Moldova are nevoie de investiții masive în infrastructură. Alina Gorghiu a pledat pentru o autostradă care să lege Moldova de Ardeal, investiție ce ar conduce la deschiderea regiunii. „Dacă ar fi o autostradă care să lege Moldova cu Uniunea Europeană, prin Ardeal, oare crede cineva că s-ar opri investițiile vestice la poalele munților? Desigur că s-ar amplifica prezența investitorilor în Moldova. Trist este faptul că moldovenii demonstrează că sunt oameni harnici oriunde ar lucra, dar nu au condiții de infrastructură și investiții pentru a și-o manifesta”, a declarat liderul PNL. Gorghiu a elogiat persoana senatorului Luchian, afirmând că acesta a fost „viceprimar 8 ani” și ar cunoaște astfel problemele cu care se confruntă Bacăul. În plus, a opinat ea, inițiativele conținute de programul politic al parlamentarului PNL ar conduce la „revenirea Bacăului în rândul marilor producători industriali ai României”.

Luchian candidaturaDragoș Luchian a reluat tema autostrăzii Brașov-Bacău, recurentă în conferințele sale de presă, rememorând anul 2008, când „conducerea partidului” l-a desemnat viceprimar al municipiului Bacău. Senatorul a admis că administrația locală PNL a contabilizat nerealizări, însă partidul nu ar fi vinovat pentru problemele penale cu care se confruntă primarul Romeo Stavarache. Luchian i-a îndemnat pe activiștii prezenți la Teatrul de Vară să nu le fie rușine cu statutul de membru PNL. „Schimbarea pentru mine a venit în 2008. Atunci am acceptat să fiu viceprimar, în urma unei discuţii cu conducerea partidului din acea vreme. M-am implicat cu toată dăruirea. Veneam din mediul privat, unde munceşti pentru bani, pentru familia ta. Am intrat în administraţia locală, unde munceşti pentru oameni. Nu regret acum nici zilele în care munceam mai bine de 12 ore, nici nopţile nedormite când am avut situaţii de urgenţă. Acum, adversarii politici ne vor acuza de unele neîmpliniri ale administraţiei locale. Ni le asumăm din fair-play. Dar trebuie să spunem că nu PNL e vinovat de problemele actualului primar”, a declarat Luchian, citat de zdbc.ro.

nemultumiri bacau luchianCandidatul PNL la Primăria Bacău a trecut în revistă joi, într-o conferință de presă, principalele nemulțumiri ale băcăuanilor. Acestea au fost scrise pe panouri amplasate în 8 locații din oraș. Sub egida unui așa-zis „Proiect pentru Bacău”, senatorul Luchian a declarat că PNL a adunat aproximativ 2000 de mesaje de la cetățeni. Acestea au denunțat serviciile publice de proastă calitate, situația scăpată de sub control a câinilor maidanezi, dar și infrastructura rutieră la pământ, îndeosebi în cazul proiectelor derulate cu fonduri europene (vezi strada Milcov). „Mi-am făcut o agendă și și am vrut să mă conving că strategia mea coincide cu cea a băcăuanilor. Pentru mine este mai mult decât un sondaj. Un primar trebuie să știe cum gândesc oamenii. Campania va continua până la sfârșitul lui februarie”, a spus Luchian în conferința de presă amintită (citește AICI).

stavarache plus luchianDragoș Luchian a fost ales senator în colegiul 1 uninominal (municipiul Bacău) la alegerile parlamentare din 2012, candidând din partea USL. Cariera sa a început, însă, în 2008, când – la propunerea primarului Romeo Stavarache – Consiliul Local Bacău l-a desemnat pe Luchian, cu unanimitate de voturi, viceprimar al municipiului Bacău. Luchian a ocupat, neîntrerupt, funcția de viceprimar din vara lui 2008 până în toamna lui 2012. PNL a preluat frâiele municipiului Bacău în 2004, odată cu câștigarea Primăriei de către Romeo Stavarache. Începând cu 2008, PNL are majoritate în Consiliul Local Bacău. Imaginea partidului a cunoscut o erodare masivă odată cu dosarele penale de corupție ce-l vizează pe primarul Stavarache, un important lider al PNL până de curând. Voci din mediul politic atestă faptul că Stavarache exercită încă o influență puternică în partid, prin diverși apropiați.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.