Lovitura pentru regii asfaltului din judetul Bacau! Soseaua de centura, adjudecata de o firma din Turcia

0

Centura Bc - oferte valoriPotrivit unui comunicat dat publicitatii de Primaria Bacau, contractul privind construirea soselei de centura a fost adjudecat de o firma din Turcia, Eko Insaat Ve Ticaret. Compania turca i-a infrant pe regii asfaltului din judetul Bacau, Dorinel Umbrarescu si Costel Casuneanu, castigand licitatia abia cu a treia oferta. Cea mai buna oferta din punct de vedere economic fusese formulata de o societate sustinuta tehnic si financiar de grupul UMB, SA & PE Construct SRL, in timp ce a doua oferta a apartinut asocierii de firme PA & CO International – Idecon SAU.

Pe 25 octombrie, Bacau.NET arata intr-un articol ca surpriza ar putea veni de la firma turca Eko Insaat, pe principiul traditional „Cand doi se bat, al treilea castiga”. Oferta turcilor, desi nu cea mai buna din punct de vedere economic, a luat fata binomului Umbrarescu – Casuneanu, Eko Insaat venind cu pretul de 393,88 milioane lei (fara TVA), fata de 591,2 milioane lei cat era valoarea estimata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri (vezi oferta marcata cu chenar albastru). Pe portalurile de achizitii publice, licitatia organizata de CNADR  figureaza ca fiind „in desfasurare”, un anunt oficial urmand sa fie realizat de autoritatea contractanta. Nu este exclus ca rezultatul licitatiei sa fie contestat, mai ales ca in cadrul procedurii au formulat oferte 10 companii/consortii de firme.

Centura Bacaului va masura peste 30 de kilometri, proiectul fiind – in esenta – identic cu cel lasat mostenire, in 2004, de guvernarea Adrian Nastase. Perioada executarii lucrarii a fost stabilita la 24 de luni.

 


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.