„Lotul Stavarache”, menținut în arest preventiv

0

Curtea de Apel a dispus, luni, menținerea inculpaților din „lotul Stavarache” în arest preventiv. Liviu Goian, Liviu Cenușă și Romeo Stavarache intră, astfel, în cea de-a treia lună de arest preventiv. Cei trei coinculpați au fost plasați în arest preventiv la 1 iulie, după ce în prealabil au încălcat limitele eliberării sub control judiciar dispusă de instanța Curții de Apel la sfârșitul lui iunie.

La mijlocul lui august, Stavarache a solicitat înlăturarea măsurii de arest preventiv și plasarea în arest la domiciliu, însă instanța de judecată a respins cererea primarului suspendat. Stavarache este acuzat de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită, acestea echivalând cu un prejudiciu de 2,4 milioane lei. Pentru recuperarea banilor rezultați din comiterea infracțiunilor, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile aflate în proprietatea lui Stavarache. 

Liviu Goian este acuzat că ar fi săvârșit, în concurs, 3 infracțiuni de complicitate la luare de mită, în timp ce Liviu Cenușă este acuzat de comiterea a două infracțiuni de complicitate la luare de mită. Odată cu arestarea preventivă a edilului, Prefectura Bacău a dispus suspendarea sa din funcția de primar, prefectul Dorian Pocovnicu emițând ordinul în acest sens la 2 iulie.

„Ordinul este valabil până în momentul în care situația se va schimba. Astfel, dacă la instanța de recurs – Curtea de Casație – se va da o altă soluție, acest ordin nu mai este valabil”, declara prefectul județului Bacău la data suspendării din funcție a primarului Stavarache. 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.