„Lotul Stavarache”, menținut în arest la domiciliu de Înalta Curte de Casație și Justiție

0

Stavarache, Goian și Cenușă stau încă o lună în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins contestațiile formulate de cei trei coinculpați. Aceștia au contestat la ÎCCJ o decizie dată de Curtea de Apel Bacău la 26 septembrie, prin care judecătorii au menținut măsura arestului domiciliar în cazul „lotului Stavarache”.

Stavarache - buget  - deschidereÎCCJ a respins joi contestațiile formulate de cei trei inculpați, aceștia urmând să mai petreacă o lună în arest la domiciliu. Romeo Stavarache, Liviu Goian și Liviu Cenușă au fost plasați în arest la domiciliu la începutul lui septembrie, Curtea de Apel Bacău prelungind măsura prin Încheierea nr. 59 din 26 septembrie 2014. Măsura arestului domiciliar e însoțită de mai multe interdicții, cea mai importantă vizându-l chiar pe edilul suspendat al Bacăului.

Stavarache nu are voie să ia legătura cu mai mulți funcționari din Primăria Bacău, care au calitatea de martori în dosarul de corupție al primarului. Printre martorii cu care Stavarache nu se poate întâlni se numără administratorul public Leonard Pădureanu, directorul economic Clementina Vinerică, șeful serviciului iluminat public Toader Oțetea, dar și Victor Salomia, directorul Căminului de bătrâni aflat în subordinea municipalității Bacău.

Cei trei inculpați au fost arestați preventiv la 1 iulie, fiind plasați în arestul IPJ Bacău și ulterior la Penitenciarul Bacău. Stavarache, Goian și Cenușă au stat peste 60 de zile în arest preventiv, ÎCCJ comutând măsura în arest la domiciliu la începutul lui septembrie. Pe 2 iulie, Prefectura Bacău l-a suspendat pe Stavarache din funcția de primar, starea de suspendare fiind reconfirmată printr-un nou ordin de prefect odată cu plasarea edilului în arest domiciliar.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.