Locuri de muncă în Bacău – Cum te poate ajuta Inspecția Muncii

   

Locuri de muncă în Bacău sunt căutate mereu. Căci piața locurilor de muncă nu este pe măsura cerințelor și necesităților locale. În plus, nu toți angajatorii resepctă legislația în vigoare. De aceea, Inspectoratul Teritorial de Muncă poate fi de ajutor.

   

Inspecția Muncii este de un real folos pentru cei care se confruntă cu probleme la locul de muncă. Numai că dintre cei care ocupă sau caută locuri de muncă în Bacău și în restul țării sunt puțini aceia care apelează la autoritățile în domeniu.

Munca „la negru” nu ajută pe nimeni

Tentația este mare pentru cei care caută locuri de muncă în Bacău. Căci sună bine să iei lunar o sumă de bani neimpozitată și să-ți mai rotunjești veniturile din alte surse. Și pentru angajator e avantajos, căci e scutit astfel de cheltuieli dar și de eventuale procese cu un angajat nemulțumit. Pentru că, nerespectându-se legea de ambele părți, fiecare se descurcă cum poate. Or, un angajat în astfel de condiții nu mai poate avea pretenții la servicii medicale gratuite, în special în cazul unui accident de muncă, la concedii și nimic măcar la respect. Aici intervine rolul important al Inspecției Muncii. Căci de aici se obțin informaţiile necesare desfăşurării activităţii în condiţii legale, atât în domeniul relaţiilor de muncă cât şi în acela al sănătăţii şi securităţii în muncă.

Ce rol are Inspecția pentru locuri de muncă în Bacău

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău este unitate cu personalitate juridică, în subordinea Inspecţiei Muncii Bucureşti. Este organ al administraţiei publice centrale. Cu ce se ocupă? În primul rând, cu controlul aplicării prevederilor legale referitoare la relaţiile de muncă, la securitatea şi sănătatea în muncă. Tot această instituție protejează salariații cu locuri de muncă în Bacău care lucrează în condiţii deosebite. Și urmărește respectarea prevederilor legale referitoare la asigurările sociale. Dacă ești în căutare de locuri de muncă în Bacău sau ai probleme la serviciu, de la Inspecția Muncii obții informațiile necesare pentru prevenirea riscurilor profesionale și a conflictelor la locul de muncă. Inspecţia Muncii furnizează, la cerere, contracost, asistenţă de specialitate. Dacă ești supus oricărui tip de abuz la locul de muncă, acesta este locul unde trebuie să faci o sesizare. Mai exact, dacă nu ți se respectă programul de muncă, dacă nu primești salariul întreg și la timp, dacă ești discriminat, dacă ești pus în pericol, atunci nu ezita să te adresezi autorităților.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here