Lista celor 49 de blocuri din Municipiul Bacau care ar putea obtine finantare pentru reabilitare termica


Consiliul Local al Municipiului Bacău  va dezbate, vineri, 27 mai, un proiect de hotărâre prin care 49 de blocuri ar putea intra în reabilitare termică, cu finanțare externă.

In urma discuțiilor cu asociațiile de proprietari, au fost depuse solicitări pentru reabilitarea termică și consolidarea seismică a 82 de blocuri, ce însumează circa 4.000 de apartamente. Dintre acestea, doar 49 de blocuri întrunesc toate condițiile pentru a intra în programul local multianual  de reabilitare termică.

În cazul în care consilierii locali vor aproba acest proiect de hotărâre, Primăria Municipiului Bacău va executa, din bugetul propriu, expertiza tehnică și auditul energetic pentru fiecare bloc în parte, urmând apoi să depună cererile de finanțare nerambursabilă pentru execuția lucrărilor. Principal condiție pentru ca un bloc să intre în acest program este acordul a minim 2/3 dintre proprietari, pentru imobilele ce necesită lucrări de reabilitare termică și a 100% dintre proprietari, pentru lucrări de consolidare seismică. Din păcate, nu toate asociațiile de proprietari au îndeplinit aceste condiții.” a anuntat viceprimarul Bacaului, Liviu Miroseanu


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAutostrada A7 Ploiesti – Buzau | Contractul pentru Lotul 1 poate fi semnat
Articolul urmatorFOTO: Un om de afaceri a construit ceva inedit, in Buhusi, pentru impatimitii de vanatoare

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.