Liposucția, soluția rapidă pentru un abdomen plat

0

Atunci când dietele și sportul nu te ajută să elimini grăsimea de pe abdomen, liposucția este soluția care va rezolva această problemă imediat. Costel Dobre, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, ne spune când putem apela la această procedură și care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgem.

În primul rând, marea majoritate a femeilor, dar și un procent mare de bărbați, apelează la liposucție în zona abdomenului. Însă procedura poate fi efectuată pentru a îndepărta grăsimea și din alte zone precum coapse, șolduri, fese, brațe sau chiar din zona de sub bărbie, pentru a reda conturul feței.

Spre deosebire de alte tratamente corporale, liposucția este o procedură chirurgicală, care vine la pachet cu riscuri. De aceea, poți opta pentru această procedură de chirurgie estetică doar dacă ai o condiție medicală bună, ai o greutate corporală moderată și piele sanatoasă, elastică. În nici un caz nu este indicat să apelezi doar la liposucție dacă esti diagnosticat cu obezitate. Această procedură nu îți va lua kilogramele în plus, ci doar o parte din grăsimea acumulată în zonele cu probleme.

De asemenea, nu trebuie să apelezi la liposucție dacă ai probleme cu circulația sângelui, afecțiuni cardio-vasculare, diabet, un sistem imunitar compromis sau dacă esti fumator.

La fel care orice altă intervenție chirurgicală, liposucția nu este lipsită de riscuri, așa cum spuneam. Sângerarea excesivă, complicațiile anesteziei, infecțiile, acumularea de fluide, afectarea sensibilitatii, leziuni cutanate, formarea de cheaguri de sânge, sunt câteva dintre acestea. Însă, atunci când procedura este executată de un medic specialist în chirurgie estetică, la o clinică acreditată, aceste riscuri sunt aproape inexistente.

Pentru a lua decizia corectă, în primul rând trebuie să discuți cu medicul specialist în chirurgie estetică. Medicul Costel Dobre te poate consilia, la prima consultație, ținând cont de condiția ta medicală, de eventuale alergii și medicamente pe care le iei, de ceea ce vrei să obții, îți va expune riscurile, beneficiile și costurile. Dacă ești un candidat potrivit pentru liposucție, vei primi sfaturi despre cum să te pregătești pentru operație, dietă, restricții la alcool și medicamente anticoagulante sau antiinflamatoare, înainte de intervenție.

Înainte de începerea procedurii, medicul specialist în chirurgie estetică va marca zona pe care se va interveni și va face fotografii pentru evaluarea post-operatorie. Apoi vei primi anestezie totală sau parțială, în funcție de starea ta de sănătate, de complexitate, de gradul de sensibilitate sau de confort. Procedura nu este una complicată și vei putea pleca acasă în aceeași zi.

Există câteva tehnici prin care se realizează liposcuția, iar toate folosesc canula conectată la sistemul de vacuum pentru a aspira grăsimea.

Liposucția tumescentă este cea mai des utilizată și printre cele mai sigure. Medicul specialist în chirurgie estetică injectează o soluție salină sterilă, ce conține lidocaină și epinefrină, în zona de unde urmează să fie extrasă grăsimea. Aceasta are atât rol anestezic, cât și de vasoconstricție, limitând durerea și pierderea de sânge.

Liposucția cu ultrasunete este un alt tip de procedură care folosește vibrațiile ultrasunetelor sub piele pentru a sparge pereții celulelor de grăsime și a le face mai ușor de aspirat.

Iar liposucția cu laser folosește tehnologia laser pentru a lichefia grăsimea.

În urma intervenției pot apărea vânătăi, umflături sau durere în zona tratată. Pentru a limita edemul, poți purta un corset de compresie. Tratamentul cu antibiotic este necesar doar în anumite cazuri, pentru a preveni infectarea zonei. În mod normal, vei putea să-ți reiei activitatea normală în maxim 2 săptămâni.

În ceea ce privește rezultatele pe termen lung, trebuie să știi că celulele de grăsime sunt îndepărtate permanent dar, în funcție de stilul de viață și alimentație, de predispoziția genetică, se pot forma altele noi, în zone diferite ale corpului. Pentru a menține rezultatele cât mai mult timp, medicul Costel Dobre recomandă o alimentație sănătoasă, cu proteine slabe, fructe, legume, cereale integrale și lactate semi-degresate alături de un program constant de exerciții fizice.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.