LIDL retrage din magazine doua produse de canepa din cauza continutului de THC

LIDL retrage din magazine doua produse pe baza de canepa, din cauza continutului ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost sesizată de Asociația Pro Consumatori că în magazile Lidl România sunt comercializate două tipuri de produse cu un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC).

   

Unul dintre produse este „Mogota Ceai de cânepă 20 buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022. Acesta are un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Al doilea produs rechemat este „Vita D’or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml“, care, ca și în cazul ceaiului, are o concentrație ridicată de  THC.

Pe 25 august, Lidl anunța că producătorul sloven Mogota d.o.o. recheamă produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.

”În produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc“ al producătorului Mogota d.o.o., s-a depistat un conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Consumarea acestui produs poate avea consecințe nedorite asupra sănătății, precum schimbări ale dispoziției și oboseală. Din această cauză, clienții trebuie să ţină cont de rechemare și să nu consume produsul. Produsul în cauză, „Mogota Ceai de cânepă 20buc“al producatorului Mogota d.o.o. a fost comercializat în magazinele Lidl România.

Din considerente de protecţie a consumatorului, Lidl România a reacţionat imediat şi a retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal. Retragerea vizează exclusiv produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc“ al producatorului Mogota d.o.o. cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.”, se arată în notificarea LIDL.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here