Liderul socialistilor europeni, Hannes Swoboda, critica dur modificarile Codului Penal: Sunt un adevarat pas inapoi pentru Romania

0

Socialistii din Parlamentul European critica modificarea Codului Penal de catre Legislativul de la Bucuresti. Liderul socialistilor din PE, Hannes Swoboda, spune la RFI ca modificarile incalca valorile UE si ca deputatii s-au grabit. In opinia sa, „PSD trebuie sa spuna foarte clar ca acest gen de activitati pripite si negandite, care contravin valorilor europene sunt inacceptabile”.

Hannes Swoboda: Pozitia mea e foarte clara: legea de modificare a Codului Penal contravine valorilor Uniunii Europene, pentru ca toti trebuie sa fie responsabili pentru actiunile care nu tin direct de mandatul lor, adica vorbitul in Parlament, votarea unor legi etc.. Sper ca aceste modificari nu vor intra in vigoare. Este un adevarat pas inapoi pentru tara si va impiedica aspiratiile justificate ale Romaniei in multe domenii, precum acordul Schengen.

Rep.: Votul a avut loc fara nici o dezbatere prealabila. S-a grabit Parlamentul?

H.S.: Absolut, Parlamentul s-a grabit! (…) Am impresia ca uneori politicile anticoruptie sunt folosite gresit, in scopuri politice. Dar consecinta nu poate fi ca parlamentarii sau alte categorii vizate sa nu poata da socoteala pentru coruptie.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.