Liderii ALDE nu exclud susținerea lui Stavarache pentru un nou mandat de primar al Bacăului

0

Șeful Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE (PLR – PC), a poposit joi și vineri în județele Neamț și Bacău. Tăriceanu a fost însoțit de copreședintele ALDE, Daniel Constantin, precum și de senatorul Vasile Nistor, vicepreședintele camerei superioare a Parlamentului. Liderii ALDE au participat la întâlniri cu activele de partid din cele două județe, lansând candidatul pentru primăria municipiului Piatra-Neamț. Într-o conferință de presă organizată vineri în Bacău, Tăriceanu & co. au abordat tema alegerilor locale, context în care oficialii ALDE au recunoscut că se află în plin proces de selectare a candidaților. Deputatul Constantin Avram, președintele ALDE Bacău, nu a exclus o posibilă susținere a lui Romeo Stavarache în cursa pentru un nou mandat de primar al municipiului Bacău, dar și aruncarea controversatului Laurențiu Neghină în competiția pentru funcția de edil șef al Oneștiului. Liderii ALDE au dezvăluit că pentru șefia Consiliului Județean Bacău vor propune un politician tânăr. 

tariceanu alde bacauCălin Popescu Tăriceanu a avansat, în conferința de presă de la Bacău, nevoia unui consens politic pe tema dezvoltării regiunii Moldovei, cea mai săracă din țară, apreciind că evoluțiile economice pozitive aduse de integrarea României în Uniunea Europeană nu s-au „răspândit” în mod uniform în țară și că unele regiuni au luat-o înaintea altora în materie de dezvoltare. Tăriceanu a afirmat că ALDE vizează un electorat de orientare liberală, rămas nereprezentat în condițiile trecerii PNL în tabăra popularilor europeni, odată cu fuziunea cu PDL și apariția „marelui PNL”. „Electoratul liberal a fost abandonat de PNL. Ei se consideră acum conservatori, creștin-democrați, populari. Noi vrem să reprezentăm aceste valori și principii și să ne adresăm electoratului liberal”, a declarat Tăriceanu, adăugând că ALDE are deja o bază solidă în țară, organizația județeană Bacău fiind între primele patru din țară.

Fostul prim-ministru a deplâns starea în care a ajuns industria orașului Bacău, afirmând că doar fabrica de avioane Aerostar a reușit să se adapteze la rigorile economiei de piață. Tăriceanu a refuzat să avanseze obiectivele ALDE pentru alegerile locale, declarând că partidul are așteptări mari în cursa pentru președinția CJ Bacău, mai ales în condițiile în care – a spus liderul ALDE – niciunul din marile partide din Bacău nu pare capabil să facă singur majoritatea necesară desemnării șefului CJ. Deputatul Constantin Avram, șeful ALDE Bacău, a declarat că partidul are două nume în cărți pentru candidatura la Primăria Bacău. Acesta a refuzat să divulge identitatea celor două persoane, lăsând însă de înțeles că oficializarea unei candidaturi mai are de așteptat rezolvarea unor probleme inclusiv de natură judiciară. Șeful ALDE Bacău nu a exclus lansarea afaceristului Laurențiu Neghină în cursa pentru fotoliul de primar al Oneștiului, afirmând că la acest moment orice variantă este posibilă.

Tăriceanu a încheiat printr-o critică adusă sistemului de justiție autohton. Fostul premier a afirmat că există procurori și judecători pătați și că nu poate accepta ca Parlamentul să fie considerat un exponent al răului absolut din societatea românească. „Nu putem vedea în justiție un loc perfect, iar în zona Legislativului să credem că au ajuns cei mai răi oameni din țară. Nicio putere din stat nu poate ieși de sub controlul cetățenilor. Nu cred într-un stat în care accentul este pus pe instituțiile de forță”, a spus șeful Senatului. În ALDE Bacău și-au făcut simțită prezența fostul parlamentar PDL Adrian Popescu, deputat în colegiul 2 între 2008 și 2012, Geo Popa, directorul Centrului Internațional de Cultură „George Apostu”, dar și consilierul local Dragoș Daniel Ștefan, care a activat în grupul UNPR din cadrul Consiliului Local Bacău.

 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.