Liderii ACL Bacău: „Votul de duminică, o sancțiune pentru întreaga clasă politică”

1

În cadrul unei conferințe de presă organizată luni, liderii ACL Bacău au comentat victoria lui Klaus Iohannis la prezidențialele de duminică. Într-o intervenție inspirată, deputatul PNL Ionel Palăr a remarcat că votul masiv oferit candidatului ACL echivalează cu un vot de blam pentru actuala clasă politică și pentru nerealizările ultimilor 25 de ani. Creștin-liberalii au proclamat dispariția ACL și lansarea la apă a noului PNL, partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL. 

PDL ConferintaPalăr a anunțat că ACL a „decedat” după alegerile de duminică, marele PNL intrându-și în drepturi de luni. Deputatul a afirmat că votul masiv pro-Iohannis poate fi interpretat în cheia unei sancțiuni dată de electorat actualei clase politice, urmare a 25 de ani de nerealizări. „Este o sancțiune a întregii clase politice și eu cred că acest vot ar trebui să ne dea de gândit tuturor. Mulțumim diasporei pentru că în ultimii 10 ani a salvat economic România prin banii trimiși acasă, iar în final a salvat democrația din această țară. Eu un vot al românilor împotriva a ce a făcut această clasă politică în ultimii 25 de ani. Comportamentul politicienilor a fost sancționat la vot. Cine nu va înțelege asta, va păți ce a pățit Ponta și PSD la votul de ieri”, a apreciat parlamentarul PNL.

Tudorița Lungu, copreședinte al noului PNL Bacău, a declarat că este dispusă la schimbare și că tineretul care demonstrează că poate merită să fie lăsat să se implice, și mai mult, în politică. „Vom face loc tinerilor valoroși pentru că până la urmă nu contează ca noi să rămânem politicieni. Contează ca România să se schimbe. Trebuie să fim dispuși să facem schimbarea. ACL a funcționat în Bacău mai bine decât mă așteptam”, a declarat Lungu, reiterând că tineretul trebuie să se implice mai mult în politică, mai ales în condițiile în care „tineretul l-a făcut președinte pe Iohannis”.

Avocatul Cristian Cojocaru și deputatul Lucian Ciubotaru au lansat critici virulente la adresa PSD, incriminând modul în care social-democrații au desfășurat campania electorală atât în municipiul de reședință, cât și în localitățile ce compun județul Bacău. Ciubotaru a  declarat, fără a face publice prea multe date, că ar fi primit mesaje de la doi preoți umiliți de șeful Consiliului Județean Bacău, Dragoș Benea. Ciubotaru a declarat, de asemenea, că e dispus să-și depună demisia, alături de ceilalți parlamentari PNL Bacău, în ipoteza în care pot fi organizate alegeri legislative anticipate.

„M-ați văzut foarte activ pe Facebook. Am considerat că această rețea nu este un loc confiscat de PSD și aici m-am exprimat”, a comentat Ciubotaru. Avocatul Cojocaru a declarat că PNL a făcut 61 de sesizări la 112, acuzând în cea mai mare parte turismul electoral. Acesta s-a declarat dezgustat de metodele electorale folosite de PSD, adăugând că victoria lui Iohannis este una a bunului simț.

La conferința de presă au mai participat senatorul Dragoș Luchian, care a mulțumit tinerilor pentru implicarea în campanie, dar și „corifei” ai vechiului PDL, regăsiți în noul PNL, precum Silviu Bondor, Constantin Drăgănuță sau Silvestru Dogaru, acesta din urmă „repatriat” în PNL după mai multe aventuri politice prin diferite partide de buzunar. „A fost o emoție pe care eu n-am mai trăit-o din 1989. A fost comparabilă cu cea de atunci”, a concluzionat Luchian, vorbind despre emoțiile trăite duminică seara.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.