Liderii ACL Bacău sar la gâtul lui Benea: „Să înceteze cu intimidările. Să nu mai facă presiuni”

0

Într-o conferință de presă organizată duminică la prânz, liderii ACL Bacău au lansat un atac dur la adresa guvernării PSD, precum și a șefului județului, Dragoș Benea. Creștin-liberalii au acuzat că Benea pune presiune pe primarii PDL și PNL, recurgând la intimidări astfel încât aceștia să facă trecerea la PSD, în virtutea „ordonanței traseismului”. Tudorița Lungu (PDL) a declarat că aleșii opoziției sunt momiți cu fonduri pentru 2015, precum și cu diverse funcții publice promise unor apropiați ai acestora. 

conferinta ACL Bacau 14 septembrieLidera PDL Bacău s-a dovedit a fi cea mai vehementă în criticile aduse conducerii social-democrate a județului. Tudorița Lungu i-a solicitat lui Benea să pună punct presiunilor și intimidărilor ce-i vizează pe aleșii PDL și PNL, afirmând că județul Bacău are „un plan multianual pentru prima dată”. „În 2015, tot județul Bacău va fi asfaltat pe promisiunile lui Benea către primari. Se fac presiuni pe tot ce se pensionează în 2015. Primarii își amanetează funcțiile publice. Aleșii noștri sunt ademeniți cu funcții în primării ca să treacă la PSD. Cei care pleacă în PSD n-au demnitate”, a declarat Lungu.

Aceasta și-a continuat tirul declarativ solicitând demiterea prefectului, pe motiv că acesta s-ar fi transformat într-un agent electoral al PSD. „Văd pe rețelele de socializare că prefectul a uitat că nu are voie să facă politică. Îl însoțește pe șeful PSD peste tot, spunând oamenilor că-și fac un viitor dacă vin în PSD”, a mai spus președinta PDL Bacău. Tudorița Lungu a opinat, cu referire la conferința de vineri a PSD, că este „umilitor să umpli o sală întreagă cu oameni veniți să-și vadă președintele la televizor” și că locuitorii județului Bacău trebuie să-l ajute pe primarul de Constanța, Radu Mazăre, să plece din țară. „Dacă Ponta nu iese președinte, așa a spus Mazăre, pleacă din țară. Locuitorii județului Bacău să-l ajute pe Mazăre să plece din România”, a afirmat Lungu.

Subiectul traseismului politic a fost abordat și de senatorul Dragoș Luchian (PNL), fost viceprimar al Bacăului în administrația Stavarache. Luchian a declarat că nu înțelege semnificația morală a traseismului politic și că aleșii PNL sau PDL care pleacă în PSD sau PLR n-au niciun viitor. „A migra la PSD sau PLR e un eșec în ambele variante. Oamenii care migrează vor fi cu siguranță marginalizați. Situația economică este departe de a fi roză. Investițiile statului au scăzut cu 30 la sută, în 2014, iar gradul de colectare a impozitelor și taxelor în buget este mai mic cu 1 miliard de euro decât fusese prognozat. Ne aflăm în recesiune tehnică și ne bazăm pe o economie meteo dependentă, dacă avem un an agricol bun. Ponta nu va avea resurse pentru susținerea acestor traseiști”, a susținut Luchian.

Finalul conferinței de presă i-a aparținut aceleiași Tudorița Lungu care a atacat subiectul aeroportului internațional Bacău, în contextul unor discuții pe teme de administrație locală. Aceasta l-a acuzat pe Benea că decizia de concesionare a aeroportului către Blue Air a fost un eșec și că soluția fondurilor europene era mult mai la îndemână. Șefa PDL a susținut că aeroportul din Iași a luat fața celui din Bacău, în plan regional, și că fondurile europene au făcut minuni la Iași, unde conducerea județului a inaugurat o nouă pistă. „Propunerea PSD nu este dezvoltarea Bacăului, ci a organizației județene a PSD. Practic, lărgirea bazei de date a partidului”, a conchis liderul PDL Bacău.

REACȚIE

Dragoș Benea (PSD Bacău): „Dacă identifică abordări în exteriorul legalității, să facă plângere penală”

dragos_benea_1În replică, liderul PSD Bacău, direct vizat de acuzele lansate dinspre oficialii ACL, a declarat că aleșii care vin înspre PSD „revin la matcă”, aflându-se – în trecutul lor – în anturajul PSD. Dragoș Benea a declarat pentru Bacau.NET că nu se pune problema unor presiuni sau intimidări. „Nu e vorba de traseism, nu se fac nici presiuni, nici intimidări. Este vorba, în esență, de o revenire la matcă a unor aleși care în trecut au cochetat cu PSD sau s-au intersectat, la un moment dat, cu PSD. Eu nu fac presiuni sau intimidări, este alegerea respectivilor aleși locali. Dacă cei care fac asemenea declarații identifică abordări în exteriorul legalității îmi dau demisia. Au la îndemână și instrumentul plângerii penale, dacă se dovedește că am făcut presiuni sau intimidări asupra cuiva”, a spus Benea.

Șeful județului a adăugat că îi va invita pe liderii ACL, în acest mandat, la inaugurarea mai multor proiecte de interes local. „O să am privilegiul să-i invit pe liderii ACL, pe doamna Lungu, în acest mandat, la inaugurarea aeroportului modernizat, la șoseaua de centură și la secția de radioterapie a Spitalului Județean pe care o vom moderniza cu bani de la Guvern. Sunt proiecte legate de administrația PSD pe care le vom duce la bun sfârșit”, a afirmat el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.