Liderii ACL Bacău, la prima conferință de presă: „PNL are soluții și pentru primărie, și pentru consiliul județean”

0

Alianța Creștin Liberală (ACL) va fi condusă în județul Bacău de doi copreședinți: Tudorița Lungu (PDL) și Ionel Palăr (PNL). Liderii creștin-liberali au apărut joi în fața jurnaliștilor, alături de mai mulți prim-vicepreședinți ai ACL Bacău, în cadrul unei conferințe de presă care nu a fost privată de contre intestine. Deputatul Lucian Ciubotaru (PNL) a decretat că liberalii au suficiente personalități pentru a câștiga atât primăria municipiului Bacău, cât și consiliul județean. Ciubotaru l-a admonestat pe șeful municipalei PDL, profesorul Andrei Paraschivescu, care afirmase în cadrul unei conferințe de presă că PDL ar putea specula electoral arestarea preventivă a primarulu Romeo Stavarache. ACL vrea să câștige alegerile prezidențiale în județul Bacău. 

ACL tudorita lungu - ionel palarACL Bacău pare în stare de „beligeranță” de la prima conferință de presă comună a conducerilor județene PNL și PDL. Cu un aparat de conducere relativ stufos, creștin-liberalii au dat ochii cu jurnaliștii băcăuani într-o conferință organizată joi la prânz, la Centrul de Afaceri și Expoziții. Din „meniul” conferinței nu au lipsit contrele PNL – PDL, în prim-plan aflându-se deputatul Lucian Ciubotaru care, pe un ton mai mult decât acid, i-a pus la colț pe pedeliștii băcăuani, decretând că PNL are soluții atât pentru funcția de primar al Bacăului, cât și pentru cea de șef al Consiliului Județean. „PNL are suficienți lideri ca să dea și primarul municipiului Bacău și președintele CJ. PNL are tradiție în Bacău, iar cele trei mandate de primar ale lui Romeo Stavarache sunt un succes”, a afirmat parlamentarul, ridiculizându-l pe șeful municipalei PDL, Andrei Paraschivescu, despre care a afirmat că e un tânăr care și-a îngroșat mustața pentru a părea mai matur politic.

Afirmațiile lui Ciubotaru vin în prelungirea unor declarații făcute de liderii PDL Bacău, în cadrul unei conferințe de presă organizată în prima parte a săptămânii. Cu acel prilej, Tudorița Lungu, președintele PDL Bacău, a afirmat că ACL s-a urnit mai greu în județul Bacău și din cauza situației în care se află liberalii băcăuani, urmare a arestării preventive a șefului PNL Bacău, Romeo Stavarache. „Se simte că în PNL este nevoie de puțin timp pentru a tura motoarele. Nu e ușor să ai liderul în închisoare. Pe de altă parte, eu sper că PNL, în Bacău, nu stă în Romeo Stavarache. Cred că au și alți oameni reprezentativi, parlamentari, primari, echipa de 5 a PNL cu care negociem la Bacău. Cred că PNL este suficient de puternic pentru a participa la o construcție de viitor, cu sau fără Romeo Stavarache”, afirma – la începutul acestei săptămâni – Tudorița Lungu.

Arestarea lui Stavarache, un tabu liberal

Chestionați pe tema arestării primarului Romeo Stavarache, liderii PNL au afișat un discurs evaziv, lăsând totul pe seama justiției. Deputatul Ionel Palăr, interimarul de la conducerea PNL Bacău, a declarat că arestarea lui Stavarache afectează, la nivel uman. „Este doar problema justiției în cazul Stavarache. Nu ne putem noi antepronunța cu privire la această situație”, a afirmat Palăr, secondat de senatorul Dragoș Luchian care a opinat că nu se pot face comentarii până când instanța nu va pronunța o sentință definitivă. „Până când nu vom avea o decizie definitivă a instanței de judecată, nu putem avea o declarație în acest sens”, a declarat fostul viceprimar al municipiului Bacău, în mandatul 2008 – 2012.

Vor să câștige prezidențialele

Obiectivul zero al ACL va fi scrutinul prezidențial, Palăr declarând că ACL vrea să câștige prezidențialele la nivelul județului Bacău. Creștin-liberalii au demarat deja strângerea semnăturilor pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la președinție. Primul semnatar al listei a fost președintele PDL Bacău. Lungu a declarat că Iohannis este o persoană așezată pe care România o merită. „Suntem o echipă care va colabora bine. Susținem un candidat în care credem. Klaus Iohannis este o persoană așezată cum România merită în acest moment. Sper ca semnătura mea să-i poarte noroc”, a spus Tudorița Lungu.

La Onești se coace un pol de dreapta

ACL panfil - ciubotaru - lunguConferința organizată de liderii ACL Bacău a vizat și municipiul Onești, a doua localitate ca mărime din județul Bacău. Același deputat Ciubotaru a remarcat că la nivelul orașului ACL va veni cu o echipă tânără, formată din oameni cu carte. „Performerul europarlamentarelor de la Onești, Gelu Panfil, a preluat organizația PDL. Îl văd ca pe un viitor primar al Oneștiului, odată cu fuziunea PNL – PDL. Avem la Onești o echipă tânără, formată din oameni cu carte și competențe”, a remarcat Ciubotaru.

ACL Bacău va fi condusă de doi copreședinți, dar și de alți 8 prim-vicepreședinți, câte 4 de la fiecare formațiune politică. PDL i-a nominalizat drept prim-vicepreședinți pe Adrian Iordache, Andrei Paraschivescu, Gabriela Fotache și Gelu Panfil, în timp ce liberalii mizează pe primarul de Comănești, Viorel Miron, precum și pe parlamentarii Viorica Marcu, Lucian Ciubotaru și Dragoș Luchian.

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.