Licitatia pentru studiul de fezabilitate la Autostrada A13 Bacau – Brasov a fost anulata. Cum explica CNAIR acest nou esec

0

Autostrada A13 Bacau – Brasov s-a impotmolit din nou. Din nefericire pentru Moldova, licitatia pentru studiul de fezabilitate la A13 a fost anulata. Potrivit site-ului economica.net, reprezentanții CNAIR au spus că firmele de proiectare nu au depus oferte, descurajate probabil de complexitatea proiectului.

Încă nu avem o explicație. Pur și simplu nu au depus oferte. Probabil complexitatea proiectului i-a descurajat”, au transmis reprezentanții CNAIR pentru Economica.net

Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Licitatia pentru studiul de fezabilitate la A13 Bacau – Brasov a fost urcata pe SICAP in noiembrie 2022 si urma sa fie finalizata pe 16 ianuarie. Aceasta s-a prelungit pana la finalul lunii ianuarie, insa, se pare ca fara folos – nici o firma nu a depus oferte. Noul contract avea o valoare estimată de 45 de milioane de lei, de peste două mai mare decât vechiul contract.

In iunie 2022, societatea care a inceput studiul de fezabilitate si proiectul tehnic a abandonat lucrarile la A13 din motive financiare. Contractul de „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Autostrada Brașov – Bacău” trebuia să fie finalizat anul acesta. În valoare de 20,09 milioane de lei fără TVA, vechiul contract fusese semnat pe 22 mai 2020 cu asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.