Licitatia pentru A13 Bacau – Brasov. Ofertele pentru studiul de fezabilitate vor fi depuse pana pe 31 ianuarie

0

Compania de Drumuri a ridicat suspendarea licitatiei si a prelungit procedura pentru depunerea ofertelor pana la 31 ianuarie. Primul termen limita era 16 ianuarie, insa participantii la licitatie au cerut mai multe clarificari si prelungirea licitatiei.

Potrivit Economedia.ro, CNAIR a ridicat decizia de suspendare a licitației pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, iar procedura poate continua după patru zile în care achiziția a fost suspendată. Noua licitație pentru Studiul de Fezabilitate (SF) al Autostrăzii Brașov – Bacău a fost publicată pe 25 noiembrie 2022 în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), termenul contractual fiind de 28 de luni, din care primele 24 de luni pentru SF. Contractul pentru finalizarea studiului este cuprins între 45 și 53 de milioane lei.

Primul contract, cel semnat în 2020 cu proiectantul Search, a fost reziliat în toamnă la cerea proiectantului care nu a mai reușit să acopere costurile reale (n.r contractul a fost semnat pentru o sumă de doar 20 de milioane de lei, mult sub estimarea CNAIR). Rezilierea s-a făcut în baza OUG 64/2022, adică fără certificat negativ pentru firma de proiectare. Potrivit informațiilor din Caietul de Sarcini, autostrada este inclusă în Masterplanul General de Transport, varianta de traseu care a rezultat în urma analizei MultiCriteriale are o lungime de 164 de kilometri, iar finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

În cadrul contractului se vor presta următoarele servicii și se vor elabora următoarele documente: • Finalizarea Studiului de fezabilitate, cu respectarea legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc); • Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru susținerea Aplicației de Finanțare • Asistență Tehnică pentru pregatirea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări în conformitate cu prevederile art. 221 din Legea 98/2016, cu modificările și completările ulterioare”, arată documentația din SEAP.

CNAIR cere proiectantului să asigure încă din faza de proiectare posibilitatea extinderii autostrăzii de la 2X2 benzi la profilul 2X3 benzi pe sens și să justifice pe baza unei analize raționale a factorilor relevanți (constrângeri, probleme de construcție, impact asupra mediului sau costuri) neasigurarea vitezei de proiectare și a lățimii minime a platformei.

Sursa: economedia.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.