Liberalii se dezic cu jumătate de gură de „epistolarul” Stavarache: „A scris băcăuanilor în nume propriu, nu în numele PNL”

0

În plină tevatură iscată de ultima scrisoare remisă băcăuanilor de primarul Romeo Stavarache, conducerea PNL Bacău a organizat o conferință de presă anunțând că partidul are 5 persoane înscrise în cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Bacău, la alegerile locale de anul viitor. Peneliștii nu au divulgat numele „doritorilor” la Primărie, însă au lansat mai multe atacuri la adresa lui Stavarache, cei mai vehemenți critici dovedindu-se Tudorița Lungu, copreședinte PNL Bacău, respectiv senatorul Dragoș Luchian, fost viceprimar în administrația Stavarache (2008-2012). Ambii au decretat că „era Stavarache” s-a încheiat în PNL Bacău și că partidul este pregătit să vină cu o garnitură nouă la localele din 2016. Mai împăciuitor, deputatul Ionel Palăr a declarat că problemele penale ale edilului nu se rezolvă în ședințe de partid, ci în instanță și că pânâ în decembrie 2015 PNL va stabili candidatul la funcția de primar al Bacăului.

conferinta PNLRomeo Stavarache reprezintă un subiect tabu pentru conducerea PNL Bacău, la mai bine de un an de zile de la arestarea preventivă a primarului băcăuan. Aproape toate conferințele de presă ale copreședinților PNL se raportează la Stavarache, fără ca liberalii să manifeste disponibilitatea de a tranșa, cu adevărat, raporturile politice pe care le au cu edilul băcăuan. Revenirea pe funcție a lui Stavarache a adâncit, și mai mult, incertitudinile de la vârful PNL Bacău. Ultima conferință de presă, organizată pe fondul tevaturii iscate de o scrisoare transmisă băcăuanilor de Stavarache, nu a ieșit din acest tipic, copreședinții PNL Bacău încercând, după puteri și știință, să se dezică de acțiunile cu iz electoral ale edilului. Nu și de Stavarache ca primar.

Printre criticii lui Stavarache s-a numărat și senatorul Dragoș Luchian, fost viceprimar între 2008 și 2012. Parlamentarul a declarat că nu-i datorează nimic lui Stavarache din punctul de vedere al carierei politice și că „scrisoarea trimisă băcăuanilor este naivă”. „Nu-i datorez ceva domnului Stavarache. El ar trebui să-mi datoreze mie. El m-a rugat să vin la primărie, nu eu l-am rugat să mă pună viceprimar. Am suplinit lipsa domniei sale din primărie. Consider că scrisoarea trimisă de Stavarache este naivă, având în vedere situația în care se află Bacăul și domnia sa”, a declarat Dragoș Luchian. El a adăugat că nu se așteaptă ca primarul să candideze la localele de anul viitor dar, dacă o va face, va fi în complicitate cu PSD.

Și mai vehementă s-a dovedit Tudorița Lungu, copreședintele PNL Bacău. Aceasta a declarat că în urmă cu mai multe luni primarul Romeo Stavarache ar fi promis organizației că nu va candida pentru un nou mandat la vârful administrației băcăuane. „Acum 2-3 luni domnul Stavarache ne-a promis că nu va mai candida. Eu îl cred. Poate că la final de mandat simte nevoia să comunice cu băcăuanii. Stavarache a vorbit în scrisoare în nume propriu, nu în numele PNL. În numele PNL nu mai poate vorbi”, a declarat Lungu.

Pe un ton mai conciliant, deputatul Ionel Palăr a amintit că primarul Romeo Stavarache comunică de ani de zile cu băcăuanii prin intermediul scrisorilor, tradiție inaugurată încă din campania din 2004. Palăr a declarat că problemele de „dosar” nu se rezolvă în ședințele de partid și că până în decembrie PNL va stabili candidatul la funcția de primar al municipiului Bacău. „Modul de a comunica cu electoratul al domniei sale este prin scrisori. Tot ce s-a realizat în ultimii 11 ani în Bacău s-a realizat de către o echipă a PNL Bacău. Nu trebuie să punem vina în spatele unei cuiva. Nu fugim de responsabilitatea a ce a fost până acum. În decembrie 2015 vom spune în spatele cui ne vom așeza la alegerile locale”, a afirmat Ionel Palăr.

Conducerea PNL Bacău a dezvăluit că în cursa pentru nominalizarea viitorului candidat la fotoliul de primar s-au înscris 5 persoane, dar și un independent al cărui nume nu a fost dezvăluit, stârnind speculația că acesta ar fi chiar Stavarache, în măsura în care își „rezolvă” problemele în justiție, până la data limită de nominalizare a candidaturilor. „Depunerea candidaturilor nu are legătură cu ideea de unde provin candidații, unul să fie penelist, altul pedelist. Indiferent cine va fi candidatul PNL, toți membrii partidului se vor așeza în spatele candidatului”, a conchis Tudorița Lungu.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.