Leul de Aur, castigat de un film in care joaca actrita bacauanca Anamaria Vartolomei

Marele premiu la festivalul de film de la Ventia, Leul de Aur, a fost castigat de productia franceza „L’événement” (Evenimentul), în care rolul principal este jucat de o actriţă franco-româncă – Anamaria Vartolomei.

   

Filmul „Evenimentul”, în regia lui Audrey Diwan, este o adaptare după povestea autobiografică a romancierei Annie Ernaux. Acţiunea are loc în Franţa anilor 1960, înainte ca avortul să fie legalizat. Producţia prezintă călătoria unei tinere studente care rămâne însărcinată, interpretată de actriţa Anamaria Vartolomei, considerată „o revelaţie”, după cum scriu jurnaliştii de la AFP, potrivit Agerpres.

Actriţa Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu din judeţul Bacău până la 6 ani. Părinţii săi emigraseră în Franţa încă de când ea avea 2 ani şi a rămas în grija bunicilor, după care, la 6 ani, a plecat şi ea cu părinţii în Franţa. A descoperit actoria la şcoală şi a debutat la vârsta de 10 ani, la Paris, în filmul „Mica mea prinţesă”, alături de celebra actriţă franceză Isabelle Huppert.

Sursa: adevarul

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here