Let`s Do It, Romania! – Pe 23 iunie 2018, ora 10:00, Piata Tricolorului, va avea loc prima actiune de cartare pentru ”World Cleanup Day 2018”

Ziua de 15 Septembrie 2018 va intra in istorie ca fiind ziua in care oameni de pe tot mapamondul s-au unit si au participat la cea mai mare miscare civica vreodata! Intr-o singura zi – 15 Septembrie – curatam planeta de deseuri!

Ca sa se poata face asta, e nevoie in acelasi timp de identificarea zonelor cu deseuri – CARTAREA DESEURILOR.

Noi vom face asta pentru judetul Bacau, iar acesta va fi unul din (speram noi) multele evenimente de identificare si cartare a deseurilor din Bacau.


Ce este cartarea?
Procesul de identificare a mormanelor de deseuri din arealele naturale si transmiterea unor informatii (coordonate geografice, componenta si cantitati) in baza de date a proiectului.
Ce este un morman de deseuri?
Loc sau arie restransa din paduri, de pe campuri, de langa albiile raurilor, de pe marginile drumurilor, din popasurile turistice, in general din natura, unde se gasesc cele mai multe deseuri aruncate ilegal de diversi cetateni.
De ce este importanta cartarea?
Localizarea mormanelor si estimarea cantitatatii de deseuri, numarul de voluntari necesari pentru a curata respectivele puncte, cantitatea de materiale necesare.
Cum intri in echipa Let`s Do It, Romania!

Echipa Let`s Do It, Romania! recruteaza voluntari pentru organizare atat pentru echipa centrala de la Bucuresti, cat si pentru echipele locale din fiecare judet. Sunt cautati voluntari in domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistica, organizator de evenimente sau relatia cu autoritatile publice. In acest moment, reteaua nationala numara peste 100 de membri. Toti cei interesati pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro la sectiunea Hai in echipa!

Cum contribui la Harta Deseurilor cu aplicatia World Cleanup

Cartarea, sau identificarea mormanelor de deseuri va fi realizata cu ajutorul aplicatiei de mobil World Cleanup. Aplicatia a fost dezvoltata plecand de la modelul anterior creat in Romania in anul 2015 si poate fi descarcata gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Cartarea va avea loc in perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de cate ori descopera o zona cu deseuri.

Toate zonele cu deseuri sunt incarcate in World Waste Platform, prima baza de date despre deseuri dezvoltata la scala internationala. Aceasta cuprinde informatii despre loc, tipuri, originea deseurilor pentru analiza si pentru a arata progresul realizat

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here