Pădureanu (administrator public mun. Bacău): „Proiectul de la Insulă depinde de decolmatarea lacului”

0

Administratorul public al municipiului Bacău, Leonard Pădureanu, a admis – în cadrul unei conferințe de presă organizate joi – că proiectul de modernizare a Insulei de Agrement depinde, în mare măsură, de reușita decolmatării lacului de acumulare din jurul insulei. El a afirmat că fără apă la Insula de Agrement, infrastructura creată nu poate fi folosită în totalitate. Pădureanu a mai spus că municipalitatea băcăuană urmărește să renunțe la proiectul parcării supraterane din dreptul Insulei, pentru a termina mai repede proiectul. 

Edilii Bacăului nu mai sunt așa de siguri că proiectul vizând modernizarea Insulei de Agrement va fi un succes de public. După ce au fost obligați să se împrumute din bancă pentru finanțarea lucrărilor, în condițiile pierderii asistenței cu fonduri europene, oficialii din Primărie spun că reușita modernizării Insulei ar ține de lucrările de decolmatare a lacului.

Padureanu - BirzuFără apă în jurul Insulei de Agrement, afirmă administratorul public Leonard Pădureanu, infrastructura creată prin proiect nu poate fi folosită în totalitate. „Cu Insula problemele sunt un pic mai complicate. Indiferent cât ne-am strădui să terminăm lucrarea, depindem de decolmatarea lacului. Lucrările de decolmatare nu se vor încheia până la 30 iunie. Lacul nu va putea fi umplut cu apă și vom avea probleme cu utilizarea infrastructurii de la Insulă”, a declarat Pădureanu.

insula lucrari decolmatareAcesta a mai spus că Primăria vrea să renunțe la parcarea supraterană din fața Insulei, astfel încât lucrările să fie terminate în timp util, respectiv până la finalul lui iunie. „Au apărut discuții în ultimul timp vizavi de acea parcare. Ea stă pe magistrala de canalizare a Bacăului. Efortul de deviere ar fi prea mare pentru doar cele 30 de locuri de parcare pe care le-am crea în plus. Suntem în discuții cu proiectantul și vrem să ne limităm la acea parcare existentă”, a dezvăluit administratorul public.

Municipalitatea băcăuană a pierdut banii europeni în cadrul proiectului de modernizare a Insulei de Agrement, fiind nevoită să împrumute din bancă 34 de milioane lei pentru a susține lucrările (citește AICI). Dacă lucrările de modernizare nu se vor încheia până la 30 iunie, Primăria va returna Comisiei Europene toți banii atrași prin proiect insula_agrement_bacau culoare canotajpână la sfârșitul anului trecut. Cu toate că edilii dau asigurări că modernizarea Insulei va fi încheiată până la 30 iunie, funcționarea acesteia devine discutabilă.

Lucrările de decolmatare a lacului de acumulare se derulează în ritm relativ constant, însă amploarea acestora este apreciabilă. Decolmatarea este executată de societatea ROMGAN, controlată de fostul consilier județean PDL Laurențiu Ganea, anchetat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală (citește AICI). Modernizarea Insulei include, între altele, crearea unor culoare pentru derularea de sporturi nautice, cu precădere canotaj.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.