Legitima aparare in cazul crimei de pe strada Bacovia. Procurorii au clasat „cazul Florin Buza”

7

Legitimare aparare in dosarul crimei de pe strada Bacovia

Procurorul care a instrumentat crima din luna octombrie, de pe strada George Bacovia din Municipiul Bacau, a decis sa claseze dosarul. Va reamintim ca pe 12 octombrie 2023, in urma unei altercatii la o casa situata pe strada Bacovia, Florin Tamba – zis Buza – a fost ucis.

Potrivit ziaruldebacau.ro, procurorul de caz a decis sa claseze dosarul. Unul dintre suspecti a fost scos de sub acuzatia de omor, intrucat nu a savarsit fapta, iar suspectul principal – cel care l-a ucis pe Florin Tamba – a beneficiat de „legitima aparare”. Astfel, acesta a fost declarat nevinovat, intrucat – potrivit procurorului de caz – barbatul a oprit un atac care-i punea in pericol viata. Clasarea poate fi contestata de familia victimei.

Florin Buza
Florin Buza

Cum a fost ucis „Buza”

Comunicat Parchet

„Urmare a probatoriului administrat până în prezent, s-au reținut următoarele: În noaptea de 12/13.10.2023, victima T.F. a organizat la locuință o petrecere la care au participat mai multe persoane. În jurul orelor 22:00, unul din invitații victimei T.F., a realizat un live pe o rețea de socializare, care a fost vizionat și de inculpatul F.M., ceea ce a fost observat de către realizatorul acelei înregistrări.

În acest context, fiindu-i atrasă atenția de prezența inculpatului F.M., victima T.F. a adresat injurii membrilor familiei inculpatului. La scurt timp, unul din invitații victimei T.F. a fost contactat telefonic de inculpatul S.I., care a reproșat injuriile adresate, adresându-i injurii atât acestei persoane, cât și victimei T.F..

Ulterior, în jurul orelor 23:50, victima T.F., numitul V.S. și alte persoane, s-au deplasat cu un taxi la locuința inculpatului F.M., situată în municipiul Bacău, strada George Bacovia, județul Bacău, înarmate cu un topor și două cuțite. În acel moment, în imobilul respectiv se aflau numitul F.S., inculpaţii F.M. şi S.I., precum şi alți membri de familie. Fiindu-i atrasă atenția de lătratul câinelui din curte, numitul F.S. a ieșit în curtea imobilului, însoțit de alte două persoane, ocazie cu care a observat un grup format din patru persoane aflat pe trotuarul din dreptul locuinței sale, dintre care a recunoscut pe victima T.F..

Pe fondul stării de dușmănie existente între familiile celor două persoane, numitul F.S. a alertat persoanele care o însoțeau și s-a deplasat în curte pentru a se înarma. După aproximativ un minut de la sosire, victima T.F., care ținea în mână un cuțit, urmată de o altă persoană cu un cuțit în mână și, la final, de numitul V.S. care ținea în mână o secure, au încercat să pătrundă în curtea imobilului respectiv.

Încercării de a pătrunde în curtea locuinței i s-a opus numitul F.S., înarmat cu o furcă. În apropierea numitului F.S. se aflau alți membri ai familiei, dintre care unul se înarmase cu un corp contondent. În acest timp, inculpatul S.I., a ocolit imobilul și a ieșit pe strada George Bacovia, în spatele grupului de patru persoane.

În momentul în care victima T.F. a deschis poarta de acces și a pătruns în curtea imobilului, numitul F.S. a îndreptat furca în direcția sa, fără a o lovi, în timp ce victima încerca să îl lovească pe F.S. cu cuțitul. Profitând de neatenția persoanelor din grup, inculpatul S.I. s-a apropiat în fugă de numitul V.S., pe care l-a lovit în spate cu cuțitul.


Imediat, inculpatul S.I. și-a îndreptat atenția spre victima T.F. pe care a lovit-o de mai multe ori, cu cuțitul, prin surprindere, din spate, în zona toracelui, a abdomenului și a coapsei stângi. Victima T.F. a încercat să fugă, dar din cauza leziunilor suferite, la scurt timp, a căzut
pe trotuarul din dreptul imobilului. La scurt timp, cele trei persoane care însoțeau pe victima T.F. au părăsit locul conflictului, abandonând victima.

Ulterior, victima nu a mai fost lovită de inculpatul S.I. Urmare a plăgilor suferite, a intervenit decesul victimei T.F. Numitului V.S. i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a necesita internare.

La data de 16.10.2023, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul S.I. pe o perioadă de 60 zile. În motivarea luării măsurii controlului judiciar față de inculpatul S.I. s-a constatat că există probe care conduc la concluzia că inculpatul a săvârşit faptele reținute în sarcina sa, raportat la modalitatea de comitere a faptelor reținute în sarcina sa şi la poziţia procesuală a inculpatului s-a apreciat că buna desfășurare a procesului penal nu va fi afectată de luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat, s-a constatat că măsura preventivă a controlului judiciar este proporţională cu acuzațiile aduse inculpatului S.I., ținând cont de contribuția victimei T.F. şi a numitului V.S. la producerea conflictului din noaptea de
12/13.10.2023.

Cercetările în cauză continuă cu efectuarea altor activităţi de urmărire penală în vederea lămuririi situaţiei de fapt şi a aflării adevărului în cauză sub toate aspectele. Pentru moment, având în vedere caracterul nepublic al urmăririi penale şi pentru a nu fi afectată buna desfășurare a anchetei, nu pot fi furnizate informaţii suplimentare. Măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” se arata in comunicatul transmis de Parchet pe 18 octombrie 2023


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

7 comentarii

  1. Corupția prea mare la Bacău! Cum ați putut încadra fapta la legitima apărare când din cele menționate reiese că victima a fost înjunghiată pe la spate? Oare legitima apărare la Bacău are altă încadrare? Nu trebuie să fie proporțional? Vin și cu întrebarea, victima a lovit pe cineva sau s-a aparat că iau deschis poarta?

  2. Asta -i România.ba …..corupție pana în măduva oaselor și cu probe și cu toată mas media cu okij pe.ei scoate criminali nevinovați….omor din culta înseamnă fără voia ta și faci pușcărie .iar atac din spate cu intentie clara de omor și urmat de moartea victimei …..îl.scoate nevinovat.bravo politia bravo corupția. Pai sa.va mai aud eu polițiști corupți ca voi sunteți legea și ca o respectați….

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.