Legea eutanasierii maidanezilor va fi analiazata de CCR pe 25 septembrie

0

Legea eutanasierilor cainilor maidanezi votata in Camera Deputatilor va intra in dezbaterea judecatorilor Curtii Constitutionale pe 25 septembrie. 29 de senatori au semnat un document pe care l-au trimis catre Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) prin care contesta legea conform careia un caine fara stapan poate fi eutanasiat daca nu este revendicat in termen de 14 zile, transmit televiziunile de stiri.

„Catre Curtea Constitutionala a fost trimisa prin posta aceasta sesizare. (…) Eu am fost expeditorul. Cer Curtii Constitutioale sa se pronunte vizavi de aceasta lege pentru ca s-au mai pronuntat o data in 2012 si au spus ca eutanasierea colectiva e interzisa. E sub demnitatea umana”, a declarat fostul senator Marius Marinescu. El sustine ca atata vreme cat aceasta lege este contestata la CCR ea nu poate fi pusa in aplicare.

„Legea care trebuia sa se adopte si foarte bine ca nu s-a adoptat nu anula Legea 9 din 2008. Este interzisa eutansierea cainiilor, a pisicilor, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar. Asta este legea in vigoare”, a mai spus Marinescu. Proiectul de lege privind cainii fara stapan a fost adoptat marti de Camera Deputatilor. Legea presupune ca maidanezii sa fie eutanasiati daca in termen de 14 zile ei nu sunt revendicati din adaposturi.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.