Legea „Casă contra credit” a fost votată de deputați


Românii primesc un ajutor nesperat de la parlamentari. Camera Deputatilor a adoptat legea privind darea în plată a caselor datornicilor către bănci, inițiate de deputatul PNL Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea și susținută de parlamentari din toate partidele politice.

Mai exact, prin această intervenție legislativă se prevede că băncile nu vor mai putea să emite alte pretenții materiale asupra datornicilor, iar datoria către creditor se stinge, fără alte penalizări sau costuri pentru restanțierii insolvenți.

Fișa proiectului de Lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite (PLx 743/2015) poate fi analizată AICI.

.Cunoscuta ca „Legea darii in plata”, ea a starnit numeroase controverse, bancherii spunand ca este o lege „cu dedicatie” pentru speculatorii imobiliari. De partea cealalta, initiatorii spun ca este o lege care sa corecteze impartirea riscurilor intre banca si clienti atunci cand se acorda un imprumut, perceptia fiind ca institutiile de credit transfera toate riscurile asupra clientilor.

Daca legea va fi promulgata de presedintele Johannis, ea va intra in vigoare in 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.