Laurențiu Neghină, tras pe dreapta de instanță. Tribunalul Bacău a respins apelul fostului primar al Oneștiului


Fostul primar al Oneștiului, Laurențiu Neghină, are interzis la alegerile locale. După ce Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) i-a respins candidatura, Neghină a contestat decizia la Judecătoria Onești. Instanța locală i-a respins contestația, iar fostul primar a apelat decizia la Tribunalul Bacău care a hotărât sâmbătă să-i respingă, ca nefondat, apelul. Neghină nu mai poate candida la locale, însă – conform presei oneștene – strânge semnături din greu pentru a-și propulsa soția în cursa pentru fotoliul de edil șef al orașului. 

Neghină este istorie. Fostul primar al Oneștiului – care și-a pierdut mandatul în 2015, în urma rămânerii definitive a unei condamnări penale – nu poate candida la alegerile locale din acest an. Tribunalul Bacău a respins sâmbătă apelul formulat de Laurențiu Neghină împotriva unei decizii a Judecătoriei Onești, prin care instanța locală a respins o contestație depusă de fostul primar împotriva deciziei BEC de invalidare a candidaturii sale.

Presa oneșteană a semnalat, însă, că Neghină adună de vreo două zile semnături pentru a propulsa candidatura soției sale, Marlena Mihaela, la funcția de primar al Oneștiului, fostul edil bănuind că instanța va pune capăt planului său de a redeveni primarul orașului de pe Trotuș.

El declara în urmă cu câteva zile pentru portalul Bacau.NET că va desființa în instanță decizia BEC Onești, va candida și, în cele din urmă, va câștiga Primăria. „Voi contesta, voi candida și voi câștiga funcția de primar. Să se liniștească cei care se tot agită”, afirma, triumfalist, Neghină.

Fostul primar a fost tras pe dreapta în condițiile în care sondajele îl creditau cu prima șansă la adjudecarea unui nou mandat de edil primar. Neghină a candidat pe listele comune ale PDL – UNPR, în 2012, sub sigla , „Aliantei pentru Bacău” și a câștigat funcția de primar în dauna lui Emil Lemnaru (PSD), cel care îndeplinise funcția de edil șef al municipiului Onești timp de 18 ani.

În 2015, în urma rămânerii definitive a sentinței în dosarul „mită la BAC”, în care instanța i-a fixat un termen de încercare de 2 ani și 8 luni, Laurențiu Neghină și-a pierdut mandatul de primar, fiind revocat din funcție prin ordin al prefectului.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.